21:49 27.03.2020

"Слуга народу" запропонувала безпрецедентний компроміс для всіх фракцій Ради згідно із законом про ринок землі

2 хв читати

На позачерговому засіданні Верховної Ради нардепи розглянуть закон про ринок землі, а фракція "Слуга народу" запропонувала безпрецедентний компроміс щодо нього для всіх парламентських фракцій, заявляє народний депутат від фракції "Слуга народу" Микита Потураєв.

"Досягнуто консенсус із більшістю парламентських фракцій щодо обох цих законів - закон про банки - це перший, і закон про землю. Там наша політична команда на чолі з президентом запропонувала безпрецедентний компроміс для всіх парламентських фракцій. Цей компроміс вже узгоджений з нашими міжнародними партнерами", - сказав він в ефірі програми "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер" у п'ятницю.

Потураєв пояснив, що це передбачає, що закон про землю почне діяти через 9 місяців - з 1 липня 2021 року. Крім того, на 2 роки після того, як він почне працювати, землю зможуть купувати тільки фізичні особи, і не більше 100 гектарів в руки.

"І тільки через 2 роки, в 2023 році, землю зможуть також купувати фізичні особи, і тоді поріг концентрації збільшиться до запланованих раніше 10 тис. гектарів", - зазначив він.

Ще один компроміс, запропонований партією - це те, що державна земля не буде передаватися в громади і не буде предметом купівлі-продажу.

Потураєв запевнив, що партія "Слуга народу" вже отримала згоду від більшості парламентських фракцій, і ці закони повинні бути проголосовані на позачерговому засіданні Верховної Ради.

За його словами, їх прийняття дозволить відразу розпочати співпрацю з МВФ.

Крім того, за його словами, на порядку денному на позачерговому засіданні буде великий блок питань, спрямованих на подолання наслідків економічної кризи, викликаної пандемією коронавірусу.

Також будуть розглянуті поправки до законопроектів, які дозволять українським лікарям більш оперативно лікувати пацієнтів, зокрема із застосуванням препаратів, ефективність яких експериментально доведено в усьому світі, але яких немає в протоколах.

Потураєв уточнив, що засідання відбудеться не в суботу, а "в один із найближчих днів після суботи".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА