20:21 30.03.2020

Заходи з протидії коронавірусу не мають впливати на рівень готовності української армії - Зеленський на нараді з військовим керівництвом

2 хв читати
Заходи з протидії коронавірусу не мають впливати на рівень готовності української армії - Зеленський на нараді з військовим керівництвом

Будь-які заходи, пов'язані з недопущенням коронавірусної інфекції, не мають впливати на високий рівень готовності Збройних сил України виконувати покладені на них завдання, наголошує президент України Володимир Зеленський.

"Ми зробимо все можливе, щоб наші військові залишалися здоровими. Це наше першочергове завдання. Однак усі заходи, яких вживають заради безпеки від коронавірусу, не мають вплинути на бойову готовність наших військовослужбовців. Тут все просто: вони захищають нас, а ми - їх", - сказав Зеленський на селекторній нараді з міністром оборони України, головнокомандувачем ЗСУ та командувачами видів, родів Збройних сил у понеділок, повідомляє прес-служба глави держави.

Нарада була присвячена питанням запобігання поширенню коронавірусної хвороби Covid-19 та забезпечення обороноздатності України. Глава держави заслухав інформацію про стан справ щодо заходів, яких вживає командування задля нерозповсюдження Covid-19 у військах, а також щодо участі військових у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак запевнив, що ЗСУ готові до відсічі агресору та оборони України. У робочому порядку було заслухано інформацію про основні проблеми із забезпеченням та надано всі необхідні доручення.

Міністр оборони України Андрій Таран доповів, що ситуація контрольована, оскільки пріоритет для Міністерства оборони – людиноцентричність і піклування про відповідне та повне забезпечення кожного військовослужбовця.

У свою чергу командувач медичних сил генерал-майор Ігор Хоменко зазначив, що на сьогодні в ЗСУ випадків захворювання на коронавірус немає.

"Для надання медичної допомоги в ЗС України є 22 заклади охорони здоров'я на 6 тис. ліжко-місць і п'ять санаторно-курортних закладів на 2,5 тис. ліжко-місць. У районі проведення ООС розгорнуто чотири мобільні госпіталі. На базі цивільних лікувальних закладів розгорнуто 11 військово-медичних груп посилення, у госпіталях у наявності 850 інфекційних ліжок і додатково передбачено розгортання ще 800", - додав Хоменко.

Як повідомлялося, станом на 10:00 30 березня в Україні зареєстровано 480 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби, із них 11 летальних, шість пацієнтів одужали. Із 49 офіційно підтверджених випадків Covid-19 у Київській області 17 припадають на жителів Обухівського району і дев'ять - на жителів Києво-Святошинського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА