17:51 01.04.2020

Провести вибори в ОРДЛО в досяжному майбутньому неможливо - Рахманін

2 хв читати
Провести вибори в ОРДЛО в досяжному майбутньому неможливо - Рахманін

Проведення місцевих виборів на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей найближчим часом неможливо, заявляє голова парламентської фракції "Голос" Сергій Рахманін, цитуючи відповідь Центральної виборчої комісії на свій депутатський запит.

"Пан (голова Офісу президента - ІФ-У) Єрмак, наскільки відомо, випромінює впевненість: вибори на тимчасово окупованих територіях можливі. Буцім, якщо все складеться - то навіть цьогоріч. Щойно отримав відповідь голови Центрвиборчкому Олега Діденка на свій депутатський запит. На запитання - за яких умов можуть відбутися вибори на окупованих територіях Донбасу, - керівник ЦВК відповів вичерпно. Я перекладу зміст листа з юридичної мови на загальнолюдську: ці вибори неможливо провести в досяжному майбутньому", - написав Рахманін в середу на своїй сторінці у Facebook.

Голова фракції "Голос" навів повний перелік умов для проведення місцевих виборів на території ОРДЛО, який у відповідь на депутатських запит надав Центрвиборчком. Це припинення тимчасової окупації та збройної агресії, виведення російських окупаційних військ, їхньої військової техніки, роззброєння всіх незаконних збройних формувань і найманців, відновлення повного контролю над державним кордоном, конституційного ладу та правопорядку на тимчасово окупованих територіях, діяльністю правоохоронних органів.

Крім цього має бути дотримано безумовне гарантування безпеки громадян, створення умов для повернення внутрішньо переміщених осіб, обстеження житлового та адміністративного фонду на предмет безпеки для людей, проведено всі відповідні роботи розмінування, відновлено діяльність місцевих організацій українських політичних партій, визначено перелік населених пунктів, які реально існують, встановлено реальну кількість громадян, які мають право голосу, а також поновлення баз даних Держреєстру виборців.

"Для розуміння: лише повне розмінування триватиме роки. Цьогоріч, кажете?", - підсумував Рахманін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА