21:20 02.04.2020

Заява партії "Слуга народу" щодо оприлюднених Леросом записів: Слідство повинно бути неупередженим, а винні мають бути покарані

2 хв читати

У партії "Слуга народу" закликають правоохоронні та антикорупційні органи України провести ретельне розслідування матеріалів, оприлюднених народним депутатом України фракції "Слуга народу" Гео Леросом, а також встановити, хто здійснював записи і які мотиви були у цих людей.

Про це йдеться в заяві фракції політичної партії "Слуга народу", оприлюдненій на сторінці партії в Facebook у четвер увечері, про ситуацію навколо записів, оприлюднених Леросом, і пов'язаним із цим розслідуванням.

"Наша політична сила йшла на дострокові парламентські вибори з тими ж намірами, що і президент Володимир Зеленський, - побороти корупцію і брехню чиновників. Шлях до цього - нульова толерантність до будь-яких корупційних дій і брехні, з яких би кабінетів вона не виходила. Тому ми як ніхто інший зацікавлені в об'єктивному розслідуванні всіх обставин ситуації навколо згаданих записів. Ми закликаємо правоохоронні і антикорупційні органи України провести ретельне розслідування, яке має встановити, чи були факти корупції, а якщо були, то якої шкоди і які саме особи завдали державі. Слідство також має встановити, хто здійснював записи і які мотиви були у цих людей", - йдеться в заяві.

У партії заявляють про неприпустимість будь-якого тиску під час слідства на учасників цієї ситуації з боку правоохоронних та антикорупційних органів, посадових осіб органів державної влади. "Слідство має бути об'єктивним, неупередженим і має надати остаточні відповіді на питання, які сьогодні є у народних депутатів, громадськості та всього українського народу. У разі встановлення факту корупційних діянь або інших злочинів всі винні повинні бути покарані відповідно до закону, незалежно від звань, посад, родинних зв'язків і близькості до влади", - підкреслили в партії "Слуга народу".

Як повідомлялося, 29 березня народний депутат Гео Лерос оприлюднив на своїй сторінці у Facebook декілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади. Згідно з таймінгом, записи були зроблені в серпні-жовтні 2019 року.

Лерос направив звернення директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику з проханням перевірити та дати оцінку інформації, яка міститься на цих відеозаписах.

Андрій Єрмак заявив, що 29 березня подасть заяви до Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань у зв'язку з поширеними депутатом Леросом відеозаписами.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура після звернення Лероса відкрила кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційних злочинів під час призначення осіб до органів державної влади, а ДБР відкрило кримінальне провадження за заявою Єрмака у зв'язку з поширенням матеріалів про нібито продаж державних посад.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА