18:31 03.04.2020

Україна продовжує працювати з ЄС, щоб привід пандемії Covid-19 не був використаний для зняття санкцій із Москви - постпред Точицький

2 хв читати
Україна продовжує працювати з ЄС, щоб привід пандемії Covid-19 не був використаний для зняття санкцій із Москви - постпред Точицький

Україна продовжує працювати на всіх рівнях із інститутами Європейського Союзу та представниками держав-членів у Брюсселі, щоб пандемія коронавірусу не стала приводом для зняття санкцій з Росії, заявляє представник України при ЄС Микола Точицький.

У п'ятницю в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" він повідомив, що це саме з ініціативи делегації України в ЄС 19 депутатів Європейського парламенту - членів неформальної групи друзів Європейської групи в ЄП - направили спільний лист президенту Європейської Комісії Урсулі фон дер Ляєн, президенту Європейської Ради Шарлю Мішелю і Високому представнику ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепу Боррелю, в якому вони звернулися з проханням не знімати санкції з Росії під приводом боротьби з пандемією Covid-19.

"Наразі можу з упевненістю сказати, що всі спроби Росії використовувати ситуацію з пандемією коронавірусу для скасування санкцій досі залишаються нереалізованими політичними амбіціями Москви. У наших європейських партнерів є чітке розуміння того, що санкції були введені через агресію Росії проти України, і тому їх зняття можливе лише після припинення російської агресивної політики та відновлення територіальної цілісності України", - заявив Точицький.

Він стверджує, що українська дипломатія продовжує працювати з нашими друзями та партнерами в Європарламенті і в інших європейських інституціях для того, щоб посилити політичну та публічну підтримку України.

Як повідомлялося раніше, у четвер, 3 квітня, 19 депутатів звернулася до керівництва Європейського Союзу із закликом підтримувати санкції, введені для Росії через агресію проти України.

У заяві зазначалося, що через пандемію Covid-19 прозвучали заклики пом'якшити наявний режим санкцій, щоб була можливість отримувати необхідні товари, зокрема медичне обладнання, для боротьби з коронавірусом. "По-перше, ми хотіли б наголосити, що запроваджені ЄС санкції проти Росії не заважають їй належним чином захищати здоров'я своїх громадян і робити внесок у глобальну боротьбу з коронавірусом".

Підписанти також нагадали, що "по-друге", Європейський парламент разом з іншими інституціями ЄС та державами-членами ЄС чітко і неодноразово заявляв, що санкції проти Росії можуть бути переглянуті лише в тому разі, якщо буде досягнуто суттєвого прогресу в реалізації Мінських угод... Ми сподіваємося, що ви підтримаєте нашу позицію і зробите все, що у ваших силах, щоб санкції ЄС щодо Росії діяли і були чітко пов'язані з повним виконанням Мінських угод", - закликали керівництво ЄС депутати ЄП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА