09:05 04.04.2020

Глава МЗС України відповів РФ: У сформованій практиці Мінського процесу немає жодного прямого "діалогу Києва та Донбасу"

2 хв читати
Глава МЗС України відповів РФ: У сформованій практиці Мінського процесу немає жодного прямого "діалогу Києва та Донбасу"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підкреслює, що в сформованій практиці консультацій у рамках роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську немає жодного прямого "діалогу Києва та Донбасу".

"Не існує в сформованій практиці консультацій в Мінську жодного прямого "діалогу Києва та Донбасу", від якого будь-хто, включно з Берліном і Парижем, "можуть відхилитися у виконанні". Є тільки абсолютно прозорі домовленості в рамках єдиного Мінського процесу і Тристоронньої контактної групи, в яку входять Україна (захищається), ОБСЄ (посередник) і Російська Федерація (напала). Дипломатично закликаю російських колег дотримуватися виключно наявної зараз практики і використовувати мову Мінських угод", - написав він на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю.

Кулеба вважає, що озвучені в четвер і п'ятницю "упереджені і тенденційні" коментарі російських офіційних осіб, а також Міністерства закордонних справ РФ, зроблені з метою здійснення певного тиску на Німеччину і Францію як учасників нормандського формату.

Глава МЗС також зазначив, що ні сьогодні, ні вчора, ні в будь-який інший проміжок часу в Україні не "відбувається погіршення ситуації з правами людини".

"Зате наші іноземні партнери і російські дипломати чудово знають, що такі порушення чітко зафіксовані представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово непідконтрольних (окупованих) територіях в Донецькій і Луганській областях України", - підкреслив він.

Кулеба зазначив, що глобальні події, безпосередньо пов'язані з поширенням коронавірусу і з подальшими строгими обмежувальними заходами, що вживаються різними країнами, істотно впливають на інтенсивність роботи ТКГ і в цілому на переговори з врегулювання ситуації на Донбасі. "Однак в цьому немає жодних спроб політизації, а є тільки суворе дотримання загальноприйнятих зараз заходів безпеки і здорового глузду", - пояснив міністр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА