18:00 06.04.2020

Зеленський, Кабмін і банкіри обговорили створення інструментів для кредитування та підтримки підприємців за допомогою кредитних канікул і компенсації відсотків за позиками

2 хв читати
Зеленський, Кабмін і банкіри обговорили створення інструментів для кредитування та підтримки підприємців за допомогою кредитних канікул і компенсації відсотків за позиками

Президент України Володимир Зеленський, прем'єр-міністр і міністри, представники банківського сектору обговорили на нараді в понеділок питання підтримки малого та середнього бізнесу під час і після епідемії коронавірусу.

"Малий і середній бізнес на сьогодні страждає найбільше, адже не може працювати і не має великої фінансової "подушки". А саме бізнес - це робочі місця і податки", - наголосив на зустрічі глава держави.

Як повідомляє прес-служба президента, на нараді обговорили створення інструментів для кредитування нових підприємців і підтримки наявних підприємців завдяки кредитним канікулам і компенсації відсотків за кредитами так, щоб не збільшити кількість прострочених позик.

Зеленський також зазначив, що нові інструменти мають показати підприємцям, що "білими" бути вигідно.

"Світ змінився. Працювати "в тіні" на сьогодні невигідно. Треба стимулювати зайнятість, запобігаючи неконтрольованій інфляції", - вважає радник керівника Офісу президента України з банківських питань Вікторія Страхова.

"Потрібно створити нові та переосмислити наявні програми підтримки, тобто розширити підтримку тих, хто вже працює у різних сферах. Зберегти бізнес наразі - це як дозволити країні дихати й жити в майбутньому", - резюмував Зеленський.

У повідомленні наголошується, що учасники наради вже найближчими днями представлять дієві програми для підтримки українського підприємництва.

Як повідомлялося, прем'єр Денис Шмигаль минулого тижня повідомив, що уряд планує поширити програму "5-7-9" на весь бізнес, збільшивши кошти на компенсацію процентних ставок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА