10:19 07.04.2020

Нардеп Ар'єв ініціює скорочення розгляду поправок до законопроектів, якщо їх занадто багато

2 хв читати
Нардеп Ар'єв ініціює скорочення розгляду поправок до законопроектів, якщо їх занадто багато

Народний депутат фракції "Європейська солідарність" Володимир Ар'єв має намір подати у вівторок законопроект про внесення змін до регламенту Верховної Ради, який дасть змогу скоротити час розгляду поправок у декілька разів, якщо їх подано до якогось законопроекту занадто багато.

При цьому він дав зрозуміти, що до такого рішення його підштовхнула ситуація навколо ухваленого 30 березня в першому читанні законопроекту №2571-д "щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності", який встановлює неможливість повернення неплатоспроможних банків колишнім власникам, до якого вже подано понад 10 тисяч поправок.

"16000 поправок? Ок. Подам сьогодні законопроект про зміни до регламенту", - написав Ар'єв на своїй сторінці у Facebook у вівторок уранці.

За його словами, законопроект запропонує скорочення часу обговорення поправок до 30 секунд, якщо до законопроекту їх подано понад одну тисячу, а якщо їх подається більше ніж три тисячі, голосування поправок здійснюється без обговорення. Також він запропонував, щоб однакові за змістом поправки, подані різними народними депутатами, об'єднувалися, обговорювалися і голосувалися як одна поправка.

"Це дасть змогу скоротити час розгляду поправок щонайменше уп’ятеро. При цьому подивимося, "Слуги народу" хочуть справді ухвалити "банківський" закон і розблокувати життєво необхідне співробітництво з МВФ. Якщо так, вони мають підтримати цю пропозицію", - наголосив Ар'єв у своєму дописі, відмітивши у ньому голову Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Як повідомлялося, Верховна Рада 30 березня проголосувала в першому читанні за законопроект №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (так званий антиколомойський законопроект), ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом. Другою умовою було ухвалення закону про ринок землі, який парламентарії прийняли в цілому цього самого дня.

Понеділок, 6 квітня, був останнім днем подання поправок. Станом на 18:00 того дня до законопроекту було вже подано понад 13 тисяч поправок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА