14:38 07.04.2020

Нардеп Василевська-Смаглюк пояснює велику кількість поданих до "банківського" законопроекту поправок небажанням, щоб його оскаржили в КС

2 хв читати
Нардеп Василевська-Смаглюк пояснює велику кількість поданих до "банківського" законопроекту поправок небажанням, щоб його оскаржили в КС

Народний депутат Ольга Василевська-Смаглюк (фракція "Слуга народу") пояснює велику кількість поправок, поданих нею до другого читання законопроекту №2571-д "Про вдосконалення деяких механізмів банківської діяльності", який встановлює неможливість повернення неплатоспроможних банків колишнім власникам, необхідністю приведення документа у відповідність до чинного законодавства.

"Цей законопроект суперечить статті 58 Конституції, порушує Європейську конвенцію тим, що в ньому багато неточностей, які ламають наявні Кодекси - Цивільний, Адміністративний, Господарський, Кодекс адміністративного судочинства і так далі... Я не хотіла би, щоб цей законопроект, якщо він стане законом, було оскаржено в Конституційному Суді й ветовано президентом в результаті того, що він явно суперечить декільком статтям Конституції України", - сказала Василевська-Смаглюк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Депутат зазначила, що "в українського народу дуже коротка пам'ять". "Коли був банкопад і коли багато вкладників позбавлялися своїх коштів, а Фонд гарантування вкладів виплачував їм копійки замість чесно вкладених коштів, це багатьох обурювало. А зараз, після декількох років, цього вже ніхто не пам'ятає і всіх все влаштовує", - сказала Василевська -Смаглюк.

За її словами, не лише один Коломойський (Ігор Коломойський - один із колишніх співвласників "Приватбанку" - ІФ) оскаржує зараз дії Національного банку України.

"Цей законопроект, якщо він стане законом, діятиме не лише для нього (Коломойського - ІФ), але і для інших осіб. А ми пишемо під одну людину закон, який у результаті справді суперечить Конституції. І ми позбавляємо багатьох людей, багатьох вкладників, багатьох власників банків права на оскарження і на те, щоб володіти своїм майном", - зазначила депутат.

Парламентарій нагадала, що подавала альтернативний законопроект, "де в принципі погодилася з концепцією, запропонованою нинішнім урядом щодо ситуації з банками".

Як розповів перший заступник парламентського комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Ярослав Железняк (фракція "Голос") у вівторок у Facebook, Василевська-Смаглюк подала до законопроекту 1689 поправок, загалом запропоновано понад 16 тисяч поправок.

За словами Железняка, у свою чергу, позафракційний народний депутат, колишній член фракції "Слуга народу" Антон Поляков подав до законопроекту №2571-д 6 тисяч поправок, що стало рекордом за всю історію України.

Законопроект №2571-д "Про вдосконалення деяких механізмів банківської діяльності", який встановлює неможливість повернення неплатоспроможних банків колишнім власникам було ухвалено в першому читанні 30 березня, у понеділок, 6 квітня, сплив термін подачі поправок до нього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА