18:55 07.04.2020

У "Голосі" пропонують Кабміну змінити запроваджені в Україні карантинні заходи

2 хв читати
У "Голосі" пропонують Кабміну змінити запроваджені в Україні карантинні заходи

У "Голосі" пропонують Кабінету Міністрів України внести зміни до постанови, що посилює карантинні заходи з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції в країні.

Як повідомляє сайт партії у вівторок, народні депутати фракції "Голос" Андрій Осадчук та Ярослав Юрчишин розробили зміни до постанови уряду.

"Дії влади сьогодні виглядають суперечливими, хаотичними та вкрай неефективними. Черговим свідченням цього стала постанова Кабміну, що запровадила суворі обмежувальні заходи, які уряд навіть не намагався обговорити з профільним комітетом Верховної Ради. (...) Чинні правила ведуть до вибіркового правосуддя, зловживань і втрати довіри до інституцій. Їх потрібно негайно вдосконалювати. Ми з колегами розробили і направили до Кабінету Міністрів проект змін до постанови про карантин", - наводить слова Осадчука сайт політичної сили.

Зокрема, депутати пропонують дозволити прогулянки парками і скверами удвох, якщо особи проживають разом, а також дозволити прогулянки вулицями групам людей, що проживають разом.

Політики вважають за доцільне, що люди, які не проживають разом, у громадських місцях мають дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 м.

Депутати також ініціюють дозвіл на перевезення працівників закладів охорони здоров'я та підприємств ключової інфраструктури без попереднього погодження з Нацполіцією.

Окрім цього, депутати пропонують визначити в постанові, що лише лікар має встановлювати необхідність самоізоляції особи у зв'язку з підозрою на інфікування Covid-19.

Автори змін пропонують закріпити в постанові таку норму, як щотижнева доставка продуктів і предметів першої потреби громадянам, що досягли 60-річного віку, за якими нема кому доглядати й піклуватися.

Як повідомлялося, постанова №255 зі змінами від 2 квітня про посилення карантинних заходів набула чинності в понеділок, 6 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА