19:04 07.04.2020

Зеленський: На дії мера Запоріжжя вже відреагували СБУ та МВС

2 хв читати
Зеленський: На дії мера Запоріжжя вже відреагували СБУ та МВС

Президент України Володимир Зеленський заявив про недопустимість такого порушення постанови Кабінету Міністрів про обмежувальні заходи під час карантину, як це сталося в Запоріжжі, і про відповідну реакцію правоохоронців на дії мера міста.

"Хочу звернути увагу на ситуацію, коли мер Запоріжжя порушує постанову уряду і запускає в місті громадський транспорт. Ці дії вже отримали реакцію Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ", - сказав він у відеозверненні до українців у вівторок.

Зеленський наголосив на необхідності обов'язкового виконання мерами всіх українських міст і сільськими головами всіх обмежень, пов'язаних із протидією коронавірусу.

Як повідомлялося, 5 квітня мер Запоріжжя Володимир Буряк заявив, що весь громадський транспорт у місті вийде на маршрути й обмеження руху з 6 квітня у рамках посиленого карантину через коронавірус не буде.

"За інформацією Міністерства охорони здоров'я, рекомендовано заборонити роботу транспорту, окрім трамваїв і тролейбусів. Розумію, що такий вимушений захід, ймовірно, правильний. Але! Водночас я знаю, що медикам, комунальникам, працівникам магазинів, аптек і взагалі тим, хто не має змоги працювати дистанційно, потрібно якось добиратися на роботу. Тому, порадившись з юристами, я прийняв таке рішення - завтра весь громадський транспорт виходить на маршрути. Керуюся постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 року №255", - написав Буряк на своїй сторінці у Facebook.

Він наголосив, що в транспорт пускатимуть лише людей у масках або респіраторах. Мер також закликав мешканців міста не виходити з дому без крайньої потреби.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА