11:33 09.04.2020

Курс України на оборонну реформу за стандартами НАТО є незворотним - Таран у розмові з міністром оборони США Еспером

2 хв читати
Курс України на оборонну реформу за стандартами НАТО є незворотним - Таран у розмові з міністром оборони США Еспером

Міністр оборони України Андрій Таран під час телефонної розмови запевнив міністра оборони США Марка Еспера у незворотності оборонної реформи за стандартами НАТО й подякував за суттєву допомогу, яку США надають українським Збройним силам.

"Очільники оборонних відомств підтвердили стратегічний характер партнерства та всебічну підтримку України з боку США у протидії російській агресії, незмінність курсу на забезпечення суверенітету та відновлення територіальної цілісності України — як на політичному, так і на військовому рівнях", - ідеться в повідомленні на сайті Міноборони Україна в четвер.

Особливий акцент було зроблено на військово-технічному співробітництві та здійсненні Міноборони України перших прямих закупівель озброєння і військової техніки в США.

Крім того, Таран поінформував Еспера про діяльність Міністерства оборони та органів державної влади України в контексті реалізації домовленостей про отримання другого траншу допомоги з безпеки від США.

У рамках упровадження оборонної реформи Таран наголосив на важливості дорадчої допомоги з боку США на стратегічному рівні у сфері управління людськими ресурсами та реформування оборонно-промислового комплексу України.

Український міністр відзначив продовження політики євроатлантичної інтеграції, а також окреслив пріоритети діяльності оборонного відомства.

Під час бесіди сторони обговорили необхідність коригування в умовах пандемії ключових заходів двостороннього співробітництва в оборонній сфері, які мають першорядне значення для підтримки бойових можливостей ЗСУ.

Співрозмовники наголосили, що ключовим в умовах поширення вірусу Covid-19 є збереження здоров'я і життя особового складу, що наразі є одним із факторів забезпечення обороноздатності країни.

У свою чергу Еспер висловив підтримку Тарану в реалізації оборонної реформи та підтвердив непохитну підтримку суверенітету України.

Міністри оборони України та США домовилися підтримувати постійний діалог стратегічного рівня, і на міністерському рівні, і на рівні своїх заступників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА