20:32 09.04.2020

Громадські організації профінансували виборчі кампанії Вілкула та "Опозиційного блоку" на 10 млн грн

2 хв читати
Громадські організації профінансували виборчі кампанії Вілкула та "Опозиційного блоку" на 10 млн грн

Партія "Опозиційний блок" і кандидат від цієї політичної сили на президентських виборах Олександр Вілкул за допомогою підконтрольних своїм однопартійцям громадських організацій профінансували свої виборчі компанії на сукупну суму в 10 млн грн, свідчать дані дослідження громадського руху "Чесно".

"Лідером із заведення коштів через ГО з великим відривом є "Опозиційний блок". Партію та виборчий фонд кандидата в президенти Олександра Вілкула 2019 року профінансували на 10 млн грн три громадські організації. Схоже, що принаймні дві з трьох ГО було створено саме для роботи на користь партії та Олександра Вілкула", - йдеться в розслідуванні журналістів "Чесно", оприлюдненому у четвер.

У ньому йдеться про три громадські організації: "Сильні регіони", "Інститут миру та розвитку" та "Опозиційний блок". Згідно з даними, які оприлюднили журналісти, засновниками ГО "Інститут миру та розвитку" є екс-нардеп від "Партії регіонів", член політради партії "Опозиційний блок" Олександр Касянюк, а також нинішній голова київського обласного відділення "Партії регіонів" Євген Демидко. "Інститут миру та розвитку" профінансував "Опозиційний блок" на 1 млн грн. Ще 2,7 млн ГО передала до виборчого фонду кандидата в президенти Олександра Вілкула.

Громадська організація "Опозиційний блок" була створена у грудні 2018 року. У червні та липні 2019 року вона перерахувала партії "Опозиційний блок" 2,9 млн грн. Засновниками ГО є родички співробітниці партії Наталії Гончаренко.

ГО "Сильні регіони" перевела 3,4 мільйона гривень до виборчого фонду Олександра Вілкула та партії "Опозиційний блок". Її засновниками є Максим Гольдарб і Яків Гольдарб, які балотувалися до Верховної Ради в округах №220 та №212 в Києві як самовисуванці. Засновники ГО "Сильні регіони" також є співзасновниками ГО "Партія миру", яку очолює народний депутат від "Опозиційного блоку", обраний за №57 округом у Донецькій області, Вадим Новинський. Новинський перерахував до виборчого фонду Вілкула 1,65 млн грн.

Як підрахували розслідувачі, сукупно за дві виборчі кампанії: президентську і парламентську, партія "Опозиційний блок" отримала від громадських організацій 10 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА