12:35 10.04.2020

Завершення Україною ухвалення законодавства щодо врегулювання банківського сектора - це життєво важлива перевірка, зазначає посол ЄС

2 хв читати
Завершення Україною ухвалення законодавства щодо врегулювання банківського сектора - це життєво важлива перевірка, зазначає посол ЄС

Ухвалення Верховною Радою у другому читанні та в цілому закону про врегулювання банківського сектора є життєво важливою перевіркою, вважає глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

"І, звісно, завершення ухвалення законодавства щодо врегулювання банківського сектора. Це лакмусовий папірець, у багатьох значеннях. У серці цього є одне питання. Якщо я не помиляюся, $15 млрд з грошей українських платників податків було спрямовано останніми роками на врегулювання банківського сектора для латання дірок у банківському секторі. Хочеться бути впевненим, що ця ситуація не виникне більше ніколи, й буде ухвалено закон про врегулювання банківського сектора. Але також хтось може запитати, якщо таку кількість грошей платників податків було спрямовано в банківський сектор, чи не хоче уряд, Центральний банк вимагати повернення цих зниклих у банках грошей, дипломатично висловлюючись", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Маасікас також зазначив, що від ухвалення цього закону залежить передання 500 млн євро для державного бюджету України відповідно до програми макрофінансової допомоги у вигляді позики з низькими відсотками.

"І в цьому плані пов'язаний з МВФ, і навіть більше пов'язаний з Україною, українським суспільством, закон про врегулювання банківського сектора є життєво важливою перевіркою", - пояснив дипломат.

Як повідомлялося, Верховна Рада 30 березня проголосувала в першому читанні за законопроект №2571-д щодо вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (так званий антиколомойський законопроект), затвердження якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом. Народні депутати під час підготовки до другого читання законопроекту подали понад 16 тисяч поправок.


Повний текст інтерв'ю з Маасікасом буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА