16:44 10.04.2020

Порошенко: Урядові пропозиції секвестру бюджету знищують "Нову українську школу", реформу охорони здоров'я та децентралізації

2 хв читати
Порошенко: Урядові пропозиції секвестру бюджету знищують "Нову українську школу", реформу охорони здоров'я та децентралізації

Першим питанням порядку денного позачергового засідання парламенту має бути розгляд банківського закону, який необхідний для отримання фінансової допомоги від МВФ та інших міжнародних організацій. Лише після цього можна розглянути секвестр державного бюджету, заявив лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко.

"131 млрд зовнішніх запозичень української держави базуються виключно на кредитах міжнародних фінансових організацій, насамперед МВФ. "Європейська солідарність" була де-факто єдиною політичною силою, яка вимагала, щоб розгляду пропозицій щодо секвестру бюджету, який зробила влада, обов'язково передував розгляд банківського закону, який є в переліку питань щодо отримання Україною траншу МВФ і щодо захисту України від дефолту", - наголосив Порошенко.

Він додав, що "Євросолідарність" не підтримує прискорення дати позачергового засідання без того, щоб до розгляду був готовий закон із банківської справи. "Перше питання - бюджет. Не просто обговорення бюджету, а жорсткий секвестр бюджету. Хочу наголосити, що недоотримання доходів бюджету розпочалося задовго до епідемії, і вже за підсумками першого кварталу було недоотримано понад 40 млрд грн - зокрема через корупційні махінації", - повідомив Порошенко.

Лідер партії зазначив, що насамперед постраждає від цих дій освіта і реформа охорони здоров'я.

"Зокрема "Нова українська школа", на яку на сьогодні закладено в бюджеті лише 360 млн грн, вони зробили спробу зняти навіть це фінансування. Ми вимагаємо його відновлення", - наголосив Порошенко.

"Реформа охорони здоров'я. З розвитку системи екстреної медицини знімають майже мільярд гривень, які мали йти на суб'єкти місцевого самоврядування та забезпечити допомогу тим, на чиї плечі на сьогодні лягає найбільше навантаження боротьби з пандемією", - зазначив лідер партії.

Він також додав, що партія не приймає позицію різкого урізання місцевого самоврядування, зняття частини позицій державного фонду регіонального розвитку, зняття коштів на розвиток ОТГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА