19:05 11.04.2020

В "Голосі" назвали узгоджений профільним комітетом Ради проект бюджету несправедливим і нереалістичним

2 хв читати
В "Голосі" назвали узгоджений профільним комітетом Ради проект бюджету несправедливим і нереалістичним

Депутат фракції "Голос", секретар бюджетного комітету Верховної Ради Володимир Цабаль вважає, що погоджений комітетом проект держбюджету залишився несправедливим і нереалістичним.

Як повідомила прес-служба партії, запропонована схема держбюджету доходів і витрат, базується на тому, що Україна обов'язково отримає фінансову допомогу від Міжнародного валютного фонду.

Однак ключовою вимогою всіх міжнародних фінансових організацій, і МВФ зокрема, є прийняття "антиколомойського" закону, який дозволить залишити в державній власності найбільший банк.

"Однак на голосування під час позачергового засідання Верховної Ради, яке відбудеться в понеділок, 13 квітня, винесено тільки державний бюджет, без закону про банки, як наполягав "Голос", - наголошується в повідомленні.

При цьому Цабаль зазначив, що деякі вимоги "Голосу" вдалося відстояти.

"У проекті повернули ще 500 млн грн на субвенцію програми "Спроможна школа" - це гроші, які йдуть на найбільш обладнані школи в сільських регіонах. Було повернуто 101 млн грн з 300 мл грн, які забрали з фінансування підвищення кваліфікації лікарів", - зазначив він.

За словами депутата, кілька програм у сфері культури були відновлені - до 400 млн грн збільшили фінансування Українського культурного фонду, до 100 млн грн - Українського інституту книги, 135 млн грн підуть на заходи в сфері культури і мистецтва, а також охорони культурної спадщини.

"Але все ж цього дуже мало: і культура, і освіта недофінансовані. Зате залишили дві програми, суть яких під питанням", - вважає Цабаль.

Він пояснив, що 4 млрд грн підтримки сільськогосподарським виробникам - гроші, якими держава "часто дотувала і так прибуткові агрохолдинги олігархів, а не фермерів, які цього потребують".

"А програму фінансування "реструктуризації вугільної галузі" знову збільшили на 1,6 млрд. Це програма, яка викликає дуже багато питань. У ній було 2 мільярди гривень, стало 3,6. У минулі роки ця програма ніколи не досягала результату, а тут, перед кризою, її ще збільшують", - уклав депутат.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА