10:54 13.04.2020

Більше ніж половина киян задоволена діяльністю Кличка, 39% проголосували б за нього на виборах мера - соцопитування "Рейтингу"

2 хв читати
Більше ніж половина киян задоволена діяльністю Кличка, 39% проголосували б за нього на виборах мера - соцопитування "Рейтингу"

59% опитаних киян вважають дії міського голови Віталія Кличка щодо реагування на загрозу коронавірусу ефективними, 26% - протилежної думки, свідчать результати соцдослідження "Суспільно-політичні настрої киян", проведеного агентством "Рейтинг" 4-7 квітня.

"Діяльністю міського голови Києва Кличка задоволені 54%, не задоволені - 32%, не змогли відповісти - 14%. Роботою столичної міської ради задоволені 35%, не задоволені - 35%, не змогли оцінити - 28%", - йдеться в прес-релізі за результатами дослідження.

46% респондентів вважають, що ситуація в Києві за часів мерства Кличка покращилася, 32% стверджують, що вона не змінилася, 14% побачили погіршення за цей період.

Кличко є лідером серед кандидатів на посаду міського голови: його за умови проведення виборів найближчим часом підтримали б 38,7% тих, хто визначився з вибором і має намір взяти участь у голосуванні. Сергія Притулу підтримали б 9,1% опитаних, Олександра Ткаченка - 8,8%, Андрія Пальчевського - 8,2%, Олександра Омельченка - 6,4%, Олександра Попова - 5,2%, Борислава Березу - 4,4%. Рейтинги інших кандидатів - менше ніж 4%. Не визначилися з вибором близько чверті опитаних.

Моделювання другого туру виборів міського голови дало такі результати: за умови виходу до нього Кличка та інших рейтингових кандидатів нинішній мер переміг би за всіх варіантів комбінацій. У парі з Ткаченком Кличка готові підтримати 47% опитаних, а Ткаченка як кандидата від партії "Слуга народу" -18%. У парі з Притулою - 48% проти 20%, в парі з Пальчевським - 49% проти 19% на користь нинішнього мера.

Водночас лідером електоральних симпатій на виборах до міської ради є партія "Слуга народу": її підтримують 22,3% тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах. 18,6% таких респондентів проголосували б за партію "Європейська солідарність", 13,5% - за партію "УДАР", 9,4% - за партію "Батьківщина", 7,2% - партію "Опозиційна платформа - За життя", 5,9% - за партію "Голос", 3,8% - за партію Шарія, 3,2% - за партію "Сила і честь". Рейтинг інших політичних сил - менше ніж 3%. Не змогли визначитися з вибором близько чверті опитаних.

Під час дослідження було опитано 2000 жителів Києва віком від 18 років і старше методом CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Похибка репрезентативності дослідження не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА