15:36 13.04.2020

Програма діяльності Кабміну передбачає відновлення територіальної цілісності держави

2 хв читати
Програма діяльності Кабміну передбачає відновлення територіальної цілісності держави

Програма діяльності Кабінету Міністрів України передбачає відновлення територіальної цілісності держави та зміцнення міжнародної солідарності у протидії агресії Росії та забезпеченні режиму санкцій.

Про це йдеться в проекті постанови №3330 від 13 квітня.

Зокрема, пункт програми про посилення обороноздатності держави передбачає відновлення територіальної цілісності держави, ефективний оборонний менеджмент, професійний і вмотивований персонал сил оборони, чисельний військовий резерв, розвинуту військову інфраструктуру, логістику та запаси матеріальних засобів, сучасне технічно готове озброєння, військову та спеціальну техніку, достатні запаси ракет і боєприпасів.

Передбачається також забезпечення реформування та розвитку вітчизняного оборонно-промислового комплексу для задоволення потреб сектору безпеки та оборони, а також сприяння та підтримка підприємств оборонно-промислового комплексу для виготовлення сучасного високотехнологічного озброєння.

Пункт про безпеку в країні передбачає швидке і компетентне реагування органів системи МВС на надзвичайні ситуації та події, які загрожують безпеці громадян, зміцнення громадської безпеки та правопорядку шляхом реалізації превентивних програм протидії злочинності, забезпечення органів і підрозділів аварійно-рятувальних та пожежно-рятувальних служб сучасною технікою та обладнанням, а також забезпечення надійності державного кордону та якісного сервісу під час його перетину.

Зокрема, пункт про гідне місце України в світі передбачає зміцнення міжнародної солідарності у протидії агресії РФ і забезпеченні режиму санкцій.

Передбачається також залучення міжнародної допомоги для протидії кризовим явищам в економіці та проведення реформ в Україні, а також поглиблення співпраці з ключовими міжнародними партнерами.

Крім того, програма передбачає вдосконалення захисту прав та інтересів українців за кордоном, посилення зв'язків із закордонними українцями, а також публічну дипломатію та просування позитивного іміджу України за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА