16:40 13.04.2020

Програма діяльності Кабміну передбачає формування ефективного місцевого самоврядування на новій територіальній основі

1 хв читати
Програма діяльності Кабміну передбачає формування ефективного місцевого самоврядування на новій територіальній основі

Програма діяльності Кабінету Міністрів України передбачає формування ефективного місцевого самоврядування на новій територіальній основі та вдосконалення адміністративно-територіального устрою.

Про це йдеться в проекті постанови №3330 від 13 квітня.

Зокрема, пункт програми про розвиток регіонів передбачає формування ефективного місцевого самоврядування та органів державної влади на новій територіальній основі, оптимізацію системи територіальної організації влади на місцях та вдосконалення адміністративно-територіального устрою.

Програма також передбачає продовження реалізації програми "Велике будівництво", створення якісної транспортної та соціальної інфраструктури, відновлення мобільності населення і транспортної логістики країни шляхом реформування ринку залізничних перевезень, розвитку авіаційної та портової інфраструктури, а також річкових перевезень.

Окрім того, в програмі передбачено відновлення необхідної для громадян інфраструктури в Луганській і Донецькій областях, забезпечення на цих територіях створення нових робочих місць і розвитку підприємництва.

Уряд також має намір забезпечити гідні умови та рівень оплати праці шахтарів і розробити програму з реабілітації та створення нових робочих місць у шахтарських регіонах.

Серед іншого, передбачається реформування будівельної та містобудівної галузі, захист інвесторів будівництва від нечесних забудовників, а також формування програм щодо забезпечення громадян власним житлом, зокрема розвиток іпотечного кредитування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА