21:15 13.04.2020

Франція засуджує указ президента РФ, що забороняє особам без російського громадянства володіти землею в Криму

2 хв читати
Франція засуджує указ президента РФ, що забороняє особам без російського громадянства володіти землею в Криму

Франція засуджує указ президента Росії Володимира Путіна, який забороняє особам без російського громадянства володіти землею на значній частині Криму і Севастополя, заявило посольство Франції в Україні.

"Франція беззастережно засуджує указ президента РФ № 201 від 20 березня 2020 р., який забороняє особам без російського громадянства володіти землею на значній частині території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя", - йдеться в повідомленні посольства в Twitter у понеділок.

Підкреслюється, що два заходи - примусовий призов жителів Криму в армію РФ і заборона іноземцям володіти землею в Криму - прийняті російською владою з різницею в кілька днів, "прекрасно ілюструють стратегію примусової інтеграції, яку Росія реалізує в Криму, і яка повністю суперечить нормам міжнародного права".

"Після шести років незаконної анексії Криму Росією Франція зберігає тверду прихильність повному відновленню суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - зазначили в посольстві.

Як повідомлялося, РФ має намір направити майже 3,3 тис. осіб з території Кримського півострова цієї весни для проходження "військової служби". МЗС України в понеділок висловило рішучий протест у зв'язку із здійсненням Російською Федерацією чергового призову на військову службу на тимчасово окупованій частині суверенної території України - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь.

Також МЗС зажадало від РФ скасувати призов на військову службу на тимчасово окупованій території Криму і міста Севастополь і забезпечити безумовне виконання своїх міжнародних зобов'язань як держави-окупанта.

20 березня Путін підписав указ №201, яким до переліку територій РФ, на яких іноземні громадяни, особи без громадянства та іноземні юридичні особи не можуть мати у власності земельні ділянки, незаконно включені окремі райони тимчасово окупованої території півострова Крим.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА