08:23 14.04.2020

Зеленський призначив стипендії спортсменам з олімпійських видів спорту та їх тренерам, серед яких Беленюк, Білодід і Харлан

3 хв читати
Зеленський призначив стипендії спортсменам з олімпійських видів спорту та їх тренерам, серед яких Беленюк, Білодід і Харлан

Президент України Володимир Зеленський призначив президентські стипендії для видатних, а також молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів.

Як повідомляється на офіційному сайті глави держави, відповідний указ він підписав 13 квітня.

Зокрема, стипендія в розмірі 13 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з 1 січня 2020 року прожитковий мінімум в Україні становить 2 027 грн) призначена чемпіону світу 2019 року з греко-римської боротьби, народному депутату від "Слуги народу" Жану Беленюку, чемпіонці світу 2019 року з дзюдо Дарині Білодід і чемпіонці світу 2019 року з фехтування Ользі Харлан.

Їх тренерам Віталію Киселиці (Беленюк), Світлані Кузнєцовій (Білодід) і Юрію Марченку (Харлан) призначено стипендії в розмірі 6,5 прожиткових мінімумів.

Українським спортсменам, які займали другі місця на чемпіонатах світу в 2019 році, призначено стипендії президента в розмірі 12 прожиткових мінімумів. Їх тренери отримають стипендії в 6 або 4,8 прожиткових мінімумів.

Бронзові призери чемпіонатів світу 2019 року отримають стипендії в розмірі 11 прожиткових мінімумів, а їх тренери - в 5,5 прожиткових мінімумів.

Чемпіони Європи 2019 Георгій Зантарая (дзюдо), Олена Костевич (кульова стрільба), Софія Лискун і Олексій Середа (стрибки у воду), Ніка Потапова (скелелазіння), Олександр Хижняк (бокс), Алла Черкасова (вільна боротьба) отримають стипендію в 9 прожиткових мінімумів. Їх тренери - в 4,5, 2,5 і 2 прожиткових мінімумів.

Срібні призери європейських першостей отримають стипендії в 8 прожиткових мінімумів, їх тренери - в 4 і 2 прожиткових мінімуми; бронзові призери - в 7 прожиткових мінімумів, їх тренери - в 3,5 прожиткових мінімумів.

Також Зеленський призначив стипендії молодим і перспективним спортсменам за призові місця на чемпіонатах світу та Європи.

З набуттям чинності даного указу видатним спортсменам та їх тренерам, яким вже призначена Президентом України стипендія на певний строк, у подальшому виплачується стипендія, передбачена цим указом.

Даний указ виданий відповідно до указу Зеленського від 13 листопада 2019 року, яким були введені 350 стипендій президента для видатних, молодих та перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів.

Згідно з ним, стипендії президента виплачуються з першого дня місяця, наступного за місяцем, в якому було прийнято рішення про їх призначення: протягом 2 років - чемпіонам і призерам Олімпійських ігор, чемпіонам світу та їх тренерам; протягом одного року - призерам чемпіонатів світу, чемпіонам і призерам чемпіонатів Європи, світу та Європи серед молоді (або в найближчій до дорослих віковій групі) і їх тренерам, спортсменам, які зайняли 1-3 місця на Юнацьких Олімпійських іграх, чемпіонатах світу або Європи серед юніорів (юніорок).

У разі поліпшення або підтвердження результатів за період отримання відповідної стипендії або в разі зниження результату на чемпіонаті світу або Європи виплата раніше призначеної стипендії президента України припиняється і призначається стипендія на новий термін у розмірі відповідно до досягнутого результату.

У разі заняття чемпіоном або призером Олімпійських ігор у період отримання стипендії призового місця на чемпіонаті світу з одного з олімпійських номерів програми, з дотриманням умов проведення змагань на Олімпійських іграх, спортсмену і його тренеру протягом ще одного року здійснюється виплата стипендії в раніше призначеному розмірі.

Стипендії виплачуються з державного бюджету України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА