16:21 15.04.2020

Кравчук: Зміни до Регламенту дадуть змогу розглянути закон про банки за години, а в законі про місцеве самоврядування - поставити крапку у створенні ОТГ

2 хв читати
Кравчук: Зміни до Регламенту дадуть змогу розглянути закон про банки за години, а в законі про місцеве самоврядування - поставити крапку у створенні ОТГ

Головним питанням позачергового засідання Верховної Ради 16 квітня стане законопроект про зміни до Регламенту роботи парламенту, який дасть змогу розглянути закон "Щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності", зазначає заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Звісно, найголовніше питання - це зміни до регламенту, які якраз дадуть змогу розглянути банківський закон не за рік-півтора, а за декілька годин", - сказала вона в ефірі телеканалу "Україна 24" в середу.

Кравчук розповіла, що також буде розглянуто у другому читанні децентралізаційний законопроект про внесення змін до закону "Про місцеве самоврядування в Україні" (№2653). "Він дасть можливість Кабінету Міністрів поставити фінальну крапку в об'єднанні громад. Доки ми не розглянули зміни до Конституції, ми ухвалюємо ті законопроекти, які дають можливість завершити децентралізацію. Для того щоб у жовтні цього року всі громади пішли на вибори, а не половина населення проживатиме у громадах, а половина - ні", - зазначила вона.

Депутат зазначила, що винесений на розгляд у другому читанні законопроект про оборонні закупівлі (№ 2398-д) спрямований на допомогу і захист національного виробника. "Щоб якраз замовлення йшли більше національному виробнику, щоб підтримати наш оборонний комплекс. Саме при державних закупівлях", - пояснив вона.

Заступник голови фракції "Слуга народу" також повідомила, що 16 квітня ВР розгляне законопроект № 2654 про внесення змін до законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за пошкодження телекомунікаційних мереж.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА