11:30 16.04.2020

ТКГ на наступному засіданні може домовитися про три нові ділянки розведення сил і продовжить обговорювати питання обміну утримуваних осіб

1 хв читати
ТКГ на наступному засіданні може домовитися про три нові ділянки розведення сил і продовжить обговорювати питання обміну утримуваних осіб

Тристороння контактна група на наступному засіданні може домовитися про три нові "гуманітарні" ділянки розведення сил і засобів на Донбасі та продовжить обговорення подальших етапів взаємного звільнення утримуваних осіб, зазначає віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, представник України в політичній підгрупі ТКГ Олексій Резніков.

"Сьогодні в підгрупі з безпеки ТКГ тривають ці переговори, визначено проекти кількох таких місць. Україна запропонувала шість ділянок для такого розведення, проводимо наразі переговори з тією стороною. І я маю такий стриманий оптимізм, що, можливо, на наступній сесії роботи ТКГ ми вийдемо на взаєморозуміння щодо трьох наступних ділянок розведення, тому що це, зокрема, є однією з умов проведення наступного саміту в "нормандському форматі", - сказав він в ефірі телеканалу "Україна 24" у четвер.

Говорячи про наступні можливі етапи обміну утримуваних осіб, Резніков нагадав, що всі відповідні списки вже українська сторона вже передала в рамках роботи гуманітарної підгрупи ТКГ.

"Близько 200 осіб. Наразі триває робочий процес у гуманітарній підгрупі. Наступного тижня буде планове засідання ТКГ, якому передуватимуть сесії чотирьох підгруп. І, зокрема, триватиме обговорення наступного етапу обміну", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА