16:13 17.04.2020

Навіть під час пандемії COVID-19 Німеччина не забуває про виклики, які стоять перед Україною, - посол

2 хв читати
Навіть під час пандемії COVID-19 Німеччина не забуває про виклики, які стоять перед Україною, - посол

Німеччина не забуває про виклики, які стоять і стояли останніми роками перед Україною, заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

"Ми все-таки не припиняємо займатися Україною, навіть під час кризи. Мої колеги в Берліні майже щотижня, іноді двічі телефоном говорять із колегами з України. Наш міністр провів телефонну розмову з вашим міністром закордонних справ у вівторок. Щотижня є розмови між радниками щодо Мінських угод, "нормандського формату". Тобто ми й надалі дуже інтенсивно спостерігаємо за тим, що тут відбувається, особливо на Донбасі", - сказала вона під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму на тему: "Нова реальність: як захистити наш дім від війни, хвороби та розрухи?" у п'ятницю.

Фельдгузен наголосила, що ФРН уже кілька разів закликала РФ вплинути на сепаратистів, щоб вони дозволили вільно пересуватися спостерігачам СММ ОБСЄ.

"Тобто через цю кризу пандемії ми не забуваємо про ті виклики, які стоять і стояли останніми роками перед Україною", - наголосила дипломат.

Також вона позитивно оцінила заходи, впроваджені українським урядом у зв'язку з пандемією COVID-19. "Україна впровадила заходи дуже рано й дуже жорсткі, але зрештою правильні, адже поки що ваша система може впоратися з цією кризою", - пояснила посол Німеччини.

Крім того, Фельдгузен зазначила, що сподівається на те, що після того, як у Німеччині мине пік захворюваності COVID-19, вона зможе допомогти й іншим країнам у боротьбі з цим захворюванням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА