15:13 21.04.2020

Профільний комітет ВР уже розглянув майже 1000 поправок до законопроекту про банківську діяльність, 235 враховано - нардеп Железняк

2 хв читати
Профільний комітет ВР уже розглянув майже 1000 поправок до законопроекту про банківську діяльність, 235 враховано - нардеп Железняк

Парламентський комітет з питань фінансової, податкової та митної політики у вівторок розглядає поправки до другого читання законопроекту №2571-д "Про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності".

"Комітет розпочався о 10 ранку, був присутній міністр юстиції. Розгляд відбувається за абзацами, яких трохи більше ніж 70. Наразі розглянули чотири абзаци - це орієнтовно 1000 правок", - наводить слова заступника голови однойменної фракції, першого заступника голови комітету з питань фінансів Ярослава Железняка прес-служба партії "Голос".

За його словами, комітет врахував 235 поправок, зокрема всі поправки від "Голосу" - 10, а також від "ЄС" і "Батьківщини".

Комітет продовжить засідання о 14:00.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", засідання комітету відбувається в режимі відеоконференції.

Як повідомлялося, Верховна Рада 30 березня проголосувала в першому читанні за законопроект №2571-l про банківську діяльність, ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом. До другого читання до законопроекту було подано 16 тис. 572 поправки, що стало абсолютним рекордом в історії українського парламентаризму. Пізніше голова профільного комітету Данило Гетманцев повідомив про відхилення комітетом 4 тис. 770 поправок із загальної кількості запропонованих.

Минулого тижня підкомітет з питань банківської діяльності фінансового комітету ВР ухвалив рішення розглядати у другому читанні законопроект №2571-д на засіданні профільного комітету за розділами.

"Ми не йтимемо за кожною поправкою окремо, а розглядатимемо розділами. Таких розділів 63 (відповідно до абзаців згідно з текстом законопроекту до першого читання) і голосуватимемо кожен абзац окремо... Спочатку згідно зі 119 статтею регламенту затверджуватимемо кожен абзац, а якщо поправки до нього не увійшли, то вони будуть вважатися відхиленими. Причому, дається можливість і членам комітету та ініціаторам поправок коротко виступити", - розповів Железняк.

За його словами, за такого механізму на розгляд поправок до другого читання банківського законопроекту піде менше доби. "Приблизно, якщо все буде за повною процедурою, то через 21 годину ми закінчимо розгляд цього законопроекту на комітеті", - зазначив парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА