18:24 21.04.2020

Зеленський продемонстрував, що з РФ можна спілкуватися та домовлятися без здачі національних інтересів - заступник голови фракції "Слуга народу" Ткаченко

2 хв читати
Зеленський продемонстрував, що з РФ можна спілкуватися та домовлятися без здачі національних інтересів - заступник голови фракції "Слуга народу" Ткаченко

Президент Володимир Зеленський за рік від дня свого обрання продемонстрував, що досягнення миру на Донбасі для нього є ключовим завданням, а з представниками Російської Федерації можна проводити переговори та домовлятися без здачі національних інтересів, заявив заступник голови фракції "Слуга народу" Максим Ткаченко.

"Найголовніша тема для нас - це мир. І президент Зеленський цьому приділяє дуже багато зусиль. Тому є і реальні результати: розведення військ у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському, обмін полоненими - процес триває системно, це не "кампанійщина" і не піар, це реальна робота зі звільнення та повернення наших людей додому. І я знаю, що ця робота продовжуватиметься найближчим часом", - заявив Ткаченко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Заступник голови фракції "Слуга народу" бачить також зміну при Зеленському переговорної позиції України стосовно РФ із закінчення війни на Донбасі.

"Володимир Зеленський продемонстрував, що з Росією можна спілкуватися та домовлятися без здачі національних інтересів і проявив себе у цих переговорах як сильний, послідовний і далекоглядний політик. Саме так його сприймають і партнери із "нормандського формату", тому що, саме зусиллями Зеленського вдалося реанімувати цей переговорний майданчик, який практично впав у кому в 2016 році", - говорить депутат.

Ткаченко також згадав будівництво при чинному президентові тимчасового моста через Сіверський Донець на КПВВ "Станиця Луганська", чим було спрощено процес переходу громадян через лінію розмежування.

"Та й взагалі вперше в історії України у нас з'явився президент, який не ділить країну на свій електорат і на чужий. Він не розколює народ, не нацьковує один регіон на інший, він змінив державну риторику стосовно громадян. Він зшиває Україну, він звертається до всіх виборців, і тих, хто голосував "за" і тих, хто голосував "проти". І тому він є на сьогодні політиком, якому найбільше довіряє населення України", - стверджує заступник голови фракції.

Депутат покладає великі сподівання на продовження переговорів зі встановленню миру на Донбасі та реінтеграції окупованих територій після закінчення пандемії коронавірусу.

"Я впевнений, що, незважаючи на пандемію, яка дуже сильно змінила наше життя і наші плани, робота президента та всієї нашої команди із досягнення миру на Донбасі триває і найближчим часом будуть нові сильні кроки і нові реальні результати. Будуть нові домовленості у "нормандському форматі", серйозні зрушення в Мінську. Як і обіцяв Володимир Зеленський, ми в найближчому майбутньому повернемо і людей, і території", - вважає Ткаченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА