18:29 21.04.2020

За рік президентства Зеленського Україна зникла з пріоритетних тем світової політики - Герасимов

2 хв читати
За рік президентства Зеленського Україна зникла з пріоритетних тем світової політики - Герасимов

За рік перебування при владі президента України Володимира Зеленського країна фактично зникла з міжнародного порядку денного, війна на Донбасі триває, і люди стали жити гірше, заявляє співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов.

"Зеленський не зміг утримати в робочому режимі міжнародну коаліцію на підтримку України, яку дбайливо створював (п'ятий президент України Петро - ІФ-У) Порошенко. Україна ще до коронавірусу зникла з пріоритетних тем світової політики. Фактично згорнуто європейську та євроатлантичну інтеграцію. На папері та на рівні заяв вона є, але практичні реальні кроки відсутні. (Президент РФ Володимир - ІФ-У) Путін отримав сигнал, що українське керівництво визнає право вето РФ на вступ України в НАТО", - сказав Герасимов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, "за рік перебування при владі Зеленський довів свою неспроможність і нездатність ефективно управляти країною".

"Війна не закінчилася, на фронті обстріли, унаслідок яких гинуть захисники України. Подивитися в очі Путіну Зеленський зміг, а от зупинити Росію не зміг", - зазначив співголова парламентської фракції.

Народний депутат також наголосив, що за минулий рік так і не розпочалася боротьба з корупцією.

"Йому (Зеленському - ІФ-У) залишили і незалежне НАБУ, і Вищий антикорупційний суд, а в результаті жодних завершених справ проти нинішніх корупціонерів. 14 тисяч гривень - дохід від конфіскації майна корупціонерів. Кури сміються", - сказав він.

Герасимов нагадав, що Зеленський отримав від попередньої влади на чолі з п'ятим президентом Порошенком економіку на підйомі, що зростання ВВП становило 4,5%, а вже до кінця 2019 року, ще до пандемії коронавірусу, українська економіка покотилася в прірву, а люди стали жити гірше.

"Зеленський так і не подолав залежності від Ігоря Коломойського, про що тільки в останні тижні свідчить зволікання з ухваленням банківського антидефолтного законодавства. Це наполегливо штовхає Україну до дефолту", - зазначив Герасимов.

За його словами, при Зеленському олігархи швидко відновлюють вплив на владу, і дійшло до того, що між ними розділили вплив у регіонах.

"На всіх рівнях відбувається повзучий проросійський реванш: представники команди (екс-президента Віктора - ІФ-У) Януковича отримують посади навіть у ДБР. Розпочалися переслідування майданівців", - зазначив народний депутат.

На думку Герасимова, зосередивши абсолютну владу, Зеленський не виконав свої передвиборні обіцянки.

"Дива не сталося - дотепний лідер групи "95 кварталу" не перетворився на серйозного лідера української нації та президента. Те, що зі сцени здавалося так легко, на практиці виявилося важким і складним викликом", - підсумував політик.

21 квітня 2019 року в Україні відбувся другий тур президентських виборів, в якому переміг Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА