07:17 22.04.2020

Порошенко: Україна може отримати від ЄС більше 1 млрд євро допомоги

1 хв читати
Порошенко: Україна може отримати від ЄС більше 1 млрд євро допомоги

Україна може отримати понад 1 млрд євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу для подолання наслідків епідемії коронавірусу, повідомив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Гарна новина від моїх друзів у Брюсселі. Зовсім скоро Європейська Комісія оголосить рішення про виділення макрофінансової допомоги у розмірі 3 млрд євро десятьом країнам-партнерам для подолання наслідків епідемії коронавірусу. При цьому, планується, що Україна може отримати понад 1 млрд євро", - написав політик на своїй сторінці в Фейсбук у вівторок ввечері.

Порошенко підкреслив, що такий крок, це "потужний вияв солідарності і підтримки нашої держави з боку Євросоюзу, ознака високої довіри і поваги, які розбудовувалися крок за кроком протягом попередніх років".

Екс-президент висловив надію, що українська влада зможе швидко "зняти всі перепони до відновлення співпраці з МВФ і відкрити шлях для отримання цієї необхідної допомоги від наших європейських партнерів".

Також Порошенко заявив, що "Європейська Солідарність" вимагає провести на цьому тижні позачергове засідання Верховної Ради для прийняття так званого банківського закону.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА