10:07 22.04.2020

У п'ятницю можуть відбутися два позачергових засідання ВР - нардеп Кравчук

2 хв читати
У п'ятницю можуть відбутися два позачергових засідання ВР - нардеп Кравчук

Верховна Рада в п'ятницю, 24 квітня, може провести два позачергових пленарних засідання, повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Так, у п'ятницю о 13:00 - позачергове засідання. І можуть відбутися два позачергових засідання", - сказала Кравчук агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За словами нардепа, одне засідання скличе голова Верховної Ради Дмитро Разумков з ініціативи президента України Володимира Зеленського, а друге - з ініціативи народних депутатів.

"Наші депутати теж поставили підписи, там треба 150 підписів народних депутатів (для скликання позачергового засідання ВР - ІФ) і йтиметься про створення ТСК (тимчасової слідчої комісії - ІФ) з розслідування заяв колишнього міністра фінансів Уманського, про так звані махінації з ПДВ", - розповіла народний депутат.

Заступник голови фракції також повідомила, що "на першому позачерговому засіданні, яке ініціює президент, буде розглянуто проекти постанов про скасування рішення щодо ухвалення змін до регламенту ВР і про скасування результатів голосування під час ухвалення в другому читанні законопроекту про зміни до закону про місцеве самоврядування".

"Сьогодні має бути відомий повний порядок денний. Ми очікуємо, що там будуть ще законопроекти, які потребують позитивного голосування, тому що треба максимально використовувати засідання Верховної Ради", - зазначила Кравчук.

Як повідомлялося, в парламенті зареєстровано чотири проекти постанови про скасування результатів голосування 16 квітня щодо ухвалення в цілому законопроекту "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням правами народних депутатів України у ході законодавчої процедури".

Як випливає з інформації, розміщеної на сайті парламенту, у ВР також зареєстровано проект постанови про скасування результатів голосування 16 квітня щодо ухвалення у другому читанні законопроекту про зміни до закону "Про місцеве самоврядування" (№2653-П).

Згідно з процедурою, спікер парламенту не може підписати ухвалені законопроекти, доки ВР не відхилить проекти постанов про скасування результатів голосувань за них.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА