17:10 22.04.2020

Уманський як радник голови Офісу президента розбиратиметься зі схемами на митниці та в податковій - Єрмак

2 хв читати
Уманський як радник голови Офісу президента розбиратиметься зі схемами на митниці та в податковій - Єрмак

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що недавно звільнений із посади міністра фінансів України Ігор Уманський призначений його офіційним радником, і займатиметься ситуаціями з можливою корупцією в митних і податкових органах.

"Команда Володимира Зеленського налаштована на жорстку боротьбу з корупцією. І мене надзвичайно обурила інформація про корупційні схеми на митниці та у податковій, які озвучив екс-міністр фінансів Ігор Уманський. Тому я запропонував йому механізм, який допоможе винищити ці схеми. Він може цим займатися у статусі мого офіційного радника із доступом до інформації державних органів", - написав він у середу на своїй сторінці у Facebook.

Єрмак зазначив, що для координації цієї роботи буде створено міжвідомчу групу, в яку мають увійти представники різних правоохоронних структур. Також буде зібрана аналітична група, в яку планується, окрім вітчизняних експертів, запросити і міжнародних аудиторів із відповідним досвідом.

"Вони мають уважно дослідити усі процеси на митниці та податковій і знайти всі схеми. В результаті ми плануємо отримати від них суттєву аналітику та пакет пропозицій, як ці схеми закрити раз і назавжди. А суспільство, нарешті, має відкрито отримати відповіді на всі неприємні запитання про корупцію в цих державних органах", - наголосив голова Офісу президента.

Як повідомлялося, Ігор Уманський був призначений на посаду глави Мінфіну 4 березня 2020 року, а 30 березня Верховна Рада звільнила його з цієї посади і призначила з другої спроби екс-заступника міністра фінансів і екс-заступника голови Адміністрації президента Сергія Марченка.

2 квітня в одному з інтерв'ю Уманський назвав головною причиною свого звільнення намір зняти голову Державної податкової служби Сергія Верланова і голову Державної митної служби Максима Нефьодова.

Уманський у своїй біографії двічі обіймав посаду першого заступника міністра фінансів - у 2008-2010 роках у команді Віктора Пинзеника, після звільнення якого виконував обов'язки міністра, і у 2014-2015 роках у команді міністра Наталії Яресько.

У 1997 році закінчив Київський національний економічний університет (економіст, магістр ділового адміністрування), після чого пішов на держслужбу - став провідним, головним спеціалістом відділу інфраструктури інвестиційної діяльності та міжнародної інвестспівпраці Національного агентства України з питань розвитку та європейської інтеграції.

Після роботи в Нацагентстві став експертом служби віце-прем'єр-міністра України з питань економіки - у 1998-2000 роках. Потім обіймав посади керівника департаменту структурної політики Міністерства економіки, заступника держсекретаря міністерства з питань євроінтеграції.

У 2004-2005 роках був директором департаменту роботи з проблемними банками в НБУ, потім його призначили заступником голови правління "Укртранснафти".

Окрім цього, Уманський був заступником голови правління Державної іпотечної установи, згодом працював на тій самій посаді в Державному агентстві з інвестицій та інновацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА