14:02 23.04.2020

Втрати від пожеж у зоні відчуження занижено, вважає нардеп від "Голосу" Василенко

2 хв читати
Втрати від пожеж у зоні відчуження занижено, вважає нардеп від "Голосу" Василенко

Кабінет Міністрів України, найімовірніше, занизив втрати від лісових пожеж у зоні відчуження Чорнобильської АЕС, заявила народний депутат фракції "Голос", член комітету з питань захисту довкілля Леся Василенко.

"Уряд говорить про 25 мільйонів гривень втрат, але ці дані дивні й, найімовірніше, занижені. Ми втратили понад третину лісів, туризм, втрати тваринного світу досі не пораховано. Очікуємо від Державної служби з надзвичайних ситуацій і Держагентства з управління зоною відчуження більш детальних звітів на наступному тижні", - заявила Василенко агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер під час своєї робочої поїздки до зони відчуження.

За словами депутата, необхідно виділити кошти з бюджету на ремонт інфраструктури в Чорнобильській зоні, а не лише на подолання пожеж на цій території.

"Комітет підтримав моє звернення повернути до бюджету кошти на охорону природи й управління зоною відчуження. Потрібно повернути гроші до зони відчуження - щоб не тільки гасити і не допускати пожеж, а й щоб ремонтувати інфраструктуру, зокрема аварійні мости. Чи уряд хоче, щоб ми до Чорнобиля їздили через Білорусь?" - сказала вона.

"З резервного фонду уряд виділив майже 35 млн грн на гасіння пожеж у зоні відчуження, але ці гроші переважно пішли на пальне і техніку. Чому не було виділено заздалегідь - хіба пожежі в зоні відчуження трапляються вперше?" - додала Василенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА