10:37 24.04.2020

Велика Британія непохитна в підтримці суверенітету України й нарощування можливостей ЗСУ

2 хв читати
Велика Британія непохитна в підтримці суверенітету України й нарощування можливостей ЗСУ

Державний секретар з питань оборони Великої Британії Бен Воллес під час телефонної розмови з міністром оборони України Андрієм Тараном запевнив його в непохитності підтримки Сполученим Королівством суверенітету України, відновлення її територіальної цілісності й нарощування можливостей Збройних сил, повідомляє Міністерство оборони України.

"Бен Воллес запевнив Андрія Тарана у непохитності підтримки суверенітету України, відновлення її територіальної цілісності та нарощування спроможностей Збройних сил. Він зазначив, що чітка позиція британського уряду щодо засудження агресії Російської Федерації проти України залишиться незмінною", - йдеться в повідомленні на сайті Міноборони в п'ятницю.

У свою чергу Таран наголосив на незворотності забезпечення конституційно закріпленого стратегічного курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію через досягнення конкретних результатів послідовної оборонної реформи та впровадження стандартів НАТО.

Керівники оборонних відомств підтвердили стратегічний характер партнерства, обговорили необхідність коригування в умовах пандемії ключових заходів двосторонньої співпраці.

Український міністр оборони також ознайомив свого колегу з поточною військово-політичною ситуацією в Україні й навколо її кордонів, зокрема в районі проведення Операції об'єднаних сил.

Окремо було доведено інформацію про діяльність Міністерства оборони та ЗСУ в контексті запобігання поширенню в Україні гострої респіраторної хвороби, пов'язаної з коронавірусом COVID-19.

Сторони домовилися продовжити активний діалог на рівні глав оборонних відомств та їхніх заступників, а також організувати цього року взаємні візити до Великої Британії та України відповідно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА