07:28 26.04.2020

Порошенко, Турчинов і Воронченко можуть отримати підозри в зраді за надання команди українським суднам пройти через Керченську протоку

2 хв читати
Порошенко, Турчинов і Воронченко можуть отримати підозри в зраді за надання команди українським суднам пройти через Керченську протоку

Командувач Військово-морських сил адмірал Ігор Воронченко, колишній секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов і п'ятий президент Петро Порошенко можуть отримати підозри у державній зраді у зв'язку з наданням команди на проходження українських кораблів через Керченську протоку, повідомила народний депутат фракції "Європейська солідарність" Вікторія Сюмар.

"Підтверджую інформацію Олег Ляшко. Держзраду хочуть пришити адміралу Воронченку, Олександру Турчинову, Петру Порошенку. Вдумайтеся. За прохід українських суден в українських територіальних водах ...", - написала Сюмар на своїй сторінці в Фейсбуці з оприлюдненим відеозверненням народного депутата 8 скликання Олега Ляшка.

За словами Сюмар, висування підозр у державній зраді "вигідні Москві і чинній українській владі". Парламентарій у своєму пості вказала, що підтверджує інформацію, яку раніше опублікував Ляшко. Він розповів, що прокуратура "найближчим часом збирається звинуватити в державній зраді командувача ВМС адмірала Воронченка, екс-секретаря РНБО Турчинова і екс-президента Порошенка".

Разом із тим, відповідаючи на питання інтернет-видання "Українська правда" про деталі цієї інформації, в.о. директора Державного бюро розслідувань Олександр Соколов зазначив, що ця інформація не відповідає дійсності.

За його словами, ДБР ще два тижні тому мало інформацію, що "подібний сценарій хочуть використовувати для розгортання протестів в Києві". Він додав, що таке кримінальне провадження є, воно розпочато за заявою адвоката Андрія Портнова ще за часів, коли ДБР очолював Роман Труба. При цьому "подібні процесуальні рішення не планується приймати".

У прес-службі Офісу генпрокурора також повідомили, що поширена новина про можливе висунення підозри є "явним фейком". Там визнали, що відповідне провадження дійсно розслідується ДБР, але "поки жодних процесуальних дій, пов'язаних з повідомленням про підозру, а тим більше з обвинуваченням, не відбувається".

У свою чергу, представники об'єднання "Морська експертна платформа" заявляють, що можливе висунення підозри адміралу Ігорю Воронченку "є нічим іншим, як політичною розправою над ним, а також над його військовим і політичним керівництвом".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА