14:15 26.04.2020

Якщо не буде кредиту МВФ, Україна буде змушена зупинити всі соціальні виплати - нардеп Южаніна

3 хв читати
Якщо не буде кредиту МВФ, Україна буде змушена зупинити всі соціальні виплати - нардеп Южаніна

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики з понеділка розглянув 16 тис. поправок до законопроекту №2571-д "Про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності", проте зупинив розгляд, коли залишилося менше 100 поправок, що свідчить про навмисне затягування з боку представників монобільшості, вважає народний депутат фракції "Європейська солідарність" Ніна Южаніна.

"Було очевидно з першого ж дня: автори поправок більше займалися політикою, ніж професійними поправками, поясненнями цих поправок – що змінювати і для чого", - розповіла Южаніна на YouTube каналі "Без хайпу".

Парламентарій повідомила, що з 16 тис. поправок тільки дві сотні справді стосувалися поліпшення законопроекту. Южаніна також зазначила, що"Європейська солідарність " подала тільки 5 поправок, які попередньо підтримав комітет.

Парламент мав реальну можливість розглянути і проголосувати закон у п'ятницю 24 квітня на позачерговому засіданні - для цього треба було розглянути менше ста поправок. Але засідання Комітету відклали на наступний тиждень. "За чотири дні наполегливої праці ми пройшли і зупинилися на 16300-й поправці. Сьогодні можна було о 9 ранку дорозглянути або вчора працювати не до 18-ї, а до 19-ї години - і ми б вже сьогодні вийшли на розгляд цього проекту закону", - переконана парламентарій.

За її словами, "депутати-спамери" не приховують, що 16 тисяч поправок замість них готували інші люди. "Звісно, вони не писали, і деякі з них, виступаючи, говорили, що це група юристів, група радників, ще якась група людей, які заздалегідь готували ці поправки, дали їм в руки, і вони їх коментували. Вони намагалися якось змити з себе те клеймо "спамерів", яке поставив на них народ. Тому що кожен з них за весь період роботи парламенту подав по 5, по 10. Загалом, здається, 24 поправки було представлено за весь період роботи", - зазначила депутат.

Закон, який є однією з основних умов для отримання фінансової програми МВФ, треба ухвалити якнайшвидше, переконана Южаніна. Вона застерігає, що якщо не буде кредиту, Україна буде змушена зупинити соціальні виплати з бюджету або оголосити дефолт.

"Щоб не було дефолту без кредиту МВФ, зараз треба припинити всі виплати з бюджету. Тоді дефолту не буде. Якщо Україна на це погодиться - щоб всі соціально захищені статті зупинити, все - ні пенсій, ні допомог малозабезпеченим сім'ям, ні на дітей, ні субсидій. Вже дуже небагато часу залишилося. З такою економічною стагнацією ми вже зараз маємо зовсім обмежений ресурс надходжень - я навіть не знаю, чи буде можливість для фінансування армії", - застерігає Южаніна.

"Ми стоїмо в черзі зі 103 країн, які вже попросили у МВФ про допомогу і про кредитування. Принципово ухвалити законопроект і зробити це якнайшвидше, а не затягувати час", - переконані в "Європейській солідарності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА