16:27 28.04.2020

"Батьківщина" в найкоротші терміни оскаржить у КС закон про обіг земель сільськогосподарського призначення

2 хв читати
"Батьківщина" в найкоротші терміни оскаржить у КС закон про обіг земель сільськогосподарського призначення

Фракція "Батьківщина" має намір у найкоротші терміни оскаржити в Конституційному Суді закон про обіг земель сільськогосподарського призначення, заявила лідерка фракції Юлія Тимошенко.

"Дива не сталося - президент підписав скандальний закон про розпродаж української землі. Обираючи між інтересами українців та зобов'язаннями перед міжнародними аферистами, Володимир Зеленський став на бік глобальних спекулянтів. (...) Боротьба продовжується. Ми у найкоротші терміни оскаржимо це злочинне рішення в Конституційному Суді", - написала Тимошенко на сторінці у Facebook.

Вона висловила переконання, що справедливість буде відновлено, а також наголосила, що "Батьківщина" не відступить.

Раніше у вівторок президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення", який Верховна Рада ухвалила 31 березня 2020 року.

Документ передбачає формування законодавчого поля для запровадження ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення. Закон, що його підписав глава держави, дасть змогу забезпечити реалізацію конституційних прав громадян на вільне розпоряджання своєю власністю та створити прозорі умови для набуття у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадянами України.

Законом, зокрема, передбачено, що з 1 липня 2021 року право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею до 100 гектарів можуть набувати виключно громадяни України. З 1 січня 2024 таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тис. гектарів землі.

Заборонено також продаж державних та комунальних земель. Згідно з підписаним законом, питання про надання іноземцям права купувати землю вирішуватимуть на референдумі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА