16:16 29.04.2020

Депутати наполягають на тимчасовому статусі призначених під час карантину керівників і продовженні пільг для ФОП - законопроект

2 хв читати
Депутати наполягають на тимчасовому статусі призначених під час карантину керівників і продовженні пільг для ФОП - законопроект

Народні депутати наполягають на тимчасовому статусі призначених під час карантину керівників відомств і продовженні пільг для фізосіб-підприємців, свідчить поданий групою депутатів законопроект №3329-2.

"Законодавчу норму, яка дозволяє на час карантину призначати керівників на держпосади за спрощеною процедурою, уряд прописав у постанові так, що після карантину можна буде не проводити конкурс. Депутати з різних фракцій і груп вирішили на цю ситуацію зреагувати і подали законопроект №3329-2", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" один з авторів документа, народний депутат Ярослав Железняк ("Голос").

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики на засіданні в середу рекомендував ухвалити цей законопроект за основу та в цілому.

Законопроект, текст якого наразі на парламентському сайті відсутній, пропонує звільнити на час карантину від податку на доходи фізосіб і військового збору зарплати медиків і співробітників, які борються з COVID-19, продовжити до кінця карантину раніше впроваджені податкові пільги для ФОП - про сплату ЄСВ для себе, а також уточнює законодавчу норму про тимчасове призначення керівників за спрощеною процедурою на цей період.

"Пропонується встановити, що якщо людину призначено на час карантину за спрощеною процедурою, то протягом двох тижнів після завершення карантину на цю посаду має бути оголошено конкурс. І призначена людина під час проведення конкурсу може залишатися на посаді один місяць", - пояснив Железняк.

"Мінфін звернувся до деяких членів нашого комітету (справедливо буде уточнити, що вони не до кінця розібралися в цьому процесі) і намагався "протягти" точно такий самий законопроект, тільки без норми про один місяць. Сьогодні, за моїми даними, Офіс президента, представники уряду і деякі представники коаліції намагалися завалити наш законопроект або "протягнути" альтернативний №3329-1. Але комітет з пріоритетом у декілька голосів "перетиснув" цю ситуацію і рекомендував ухвалити №3329-2 в цілому", - зазначив Железняк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА