15:17 30.04.2020

До дискусії щодо законопроекту про протидію дезінформації ми повернемося не раніше ніж восени - Потураєв

2 хв читати
До дискусії щодо законопроекту про протидію дезінформації ми повернемося не раніше ніж восени - Потураєв

Робота над створенням законопроекту про протидію інформації може бути продовжена не раніше ніж восени в разі, якщо така ініціатива буде цікава суспільству та представникам медіаринку, заявив заступник голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат фракції "Слуга народу" Микита Потураєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми до нього повернемося після того, як закінчимо з законом "Про медіа". Під час дискусій із європейськими колегами, яких було дуже багато, з офіційно акредитованими експертами Ради Європи, ОБСЄ та іншими ми порушували цю тему, оскільки ми в законі про медіа намагалися максимально від неї відійти, залишивши тільки найбільш очевидно необхідні речі, пов'язані з протидією державі-агресору", - розповів Потураєв.

За словами депутата, для того, щоб якісно підготувати таку законодавчу ініціативу? необхідно провести ybpre публічних обговорень, а тому для розгляду цього питання, вважає він, необхідно дочекатися кінця карантину.

"Я бачу це, звісно, після карантину, тому що тут потрібно буде чітко йти за повним циклом публічної політики. Потрібно буде публічно, як ми це робили з законом про медіа, із залученням усіх стейкхолдерів, обговорити: чи є проблема з дезінформацією?" - зазначив член фракції "Слуга народу".

Він переконаний, що для створення такого законопроекту необхідне бажання не владних інституцій, а суспільства та медіаринку.

"Я особисто й більшість моїх колег не хочемо, щоб це було сприйнято, як ініціативу від влади - має бути суспільне рішення і рішення всіх стейкхолдерів. Якщо потрібен закон, то визначмо його базові принципи та як ці принципи "розшиваються" в практики. ( ...) Оскільки такі обговорення потребують великих очних зборів і дискусій, до цього можна буде повернутися тільки після завершення карантину, тому я думаю, що його перспектива - не раніше ніж восени", - додав заступник голови комітету.


Повний текст інтерв'ю буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА