15:27 30.04.2020

ВР погодилася на особливу процедуру розгляду в другому читанні законопроекту про банківську діяльність

2 хв читати
ВР погодилася на особливу процедуру розгляду в другому читанні законопроекту про банківську діяльність

Верховна Рада схвалила застосування особливої процедури під час розгляду в другому читанні законопроекту №2571-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності".

За відповідне рішення на позачерговому пленарному засіданні в четвер проголосували 255 народних депутатів.

Як повідомлялося, після ухвалення Верховною Радою рішення про застосування особливої процедури депутатська фракція (депутатська група) у дводенний термін має право визначити не більше п'яти пропозицій, поправок, не врахованих головним комітетом, на яких вона наполягає, і направити на адресу головного комітету листа з зазначенням номерів та ініціаторів таких пропозицій, поправок у порівняльній таблиці законопроекту, підготовленого до другого читання. Кожен позафракційний народний депутат, пропозиції, поправки якого не врахував головний комітет, має право визначити не більше однієї своєї неврахованої пропозиції або поправки, на якій він наполягає, і направити на адресу головного комітету листа з зазначенням її номера в порівняльній таблиці законопроекту, підготовленого до другого читання.

Головний комітет у дводенний термін узагальнює пропозиції та поправки й готує уточнену порівняльну таблицю для розгляду законопроекту в другому читанні, до якої входять також усі враховані головним комітетом пропозиції та поправки.

Відповідно до закону "Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням правами народних депутатів України в ході законодавчої процедури" особлива процедура застосовується, якщо до законопроекту, який готується до другого читання (крім проекту кодексу, оскільки його розглядала Верховна Рада за спеціальною процедурою), подано пропозицій і поправок у кількості, що уп'ятеро або більше перевищує кількість статей проекту первинного законодавчого акта, але не менше ніж 500.

Під час підготовки до другого читання законопроекту №2571-д про вдосконалення механізмів регулювання банківської діяльності було зареєстровано 16,5 тис. поправок, з яких парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ВР урахувати близько 300.

Як прогнозував цього тижня голова комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев, ВР може розглянути законопроект протягом одного-двох тижнів.

Ухвалення законопроекту необхідне для укладення нової програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА