16:41 30.04.2020

Кулеба закликав Лаврова провадити активну роботу з метою звільнення українців, утримуваних у РФ та Криму

2 хв читати
Кулеба закликав Лаврова провадити активну роботу з метою звільнення українців, утримуваних у РФ та Криму

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час відеоконференції міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" заявив про необхідність звільнення українців, яких незаконно утримують на території РФ, а також в окупованому Криму, і звернувся до глави МЗС РФ із закликом провадити активну роботу з метою їх звільнення.

"І, звісно, приділили ми увагу питанню обміну утримуваними особами, вітали обміни, які вже відбулися, але, безумовно, ми ще далекі від реалізації формули обміну "всіх на всіх", тому потрібно рухатися вперед. Тут Росія і Україна мають продовжити взаємодіяти. І я окремо наголосив - скористався можливістю нашої нормандської розмови - на необхідності звільнення українців, яких утримують на території РФ, а також в окупованому Криму, і звернувся до свого російського колеги із закликом вести активну роботу з метою їх звільнення", - сказав він на онлайн-брифінгу за підсумками розмови міністрів.

Кулеба підтвердив, що зі свого боку готовий до взаємодії для того, щоб українці поверталися додому не лише з окупованих районів Донецької та Луганської областей, а й із РФ та окупованого Криму.

Як повідомлялося, в четвер у форматі відеоконференції відбулася зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції і РФ Дмитра Кулеби, Гайко Мааса, Жана-Іва Ле Дріана та Сергія Лаврова. Лідери "нормандської четвірки" - президенти України, Франції, РФ Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін та канцлер Німеччини Ангела Меркель востаннє зустрілися на саміті в Парижі 9 грудня і досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА