17:30 30.04.2020

Нардеп Потураєв заявляє про відсутність підстав сумніватися в незалежності розслідування щодо "плівок Лероса"

2 хв читати
Нардеп Потураєв заявляє про відсутність підстав сумніватися в незалежності розслідування щодо "плівок Лероса"

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат фракції "Слуга народу" Микита Потураєв заявляє, що немає підстав сумніватися в незалежності розслідування правоохоронних органів за фактом публікації та змісту записів розмов брата керівника Офісу президента Дениса Єрмака.

"У цьому сенсі я повністю підтримую Зеленського, який сказав, що якщо буде встановлена якась протиправна діяльність, то не матиме значення дружба, приятельські стосунки - реакція буде максимально жорстка. Але для того, щоб мати право на максимально жорстку реакцію, треба бути максимально об'єктивним, отримати відповіді від незалежного слідства. У нас немає підстав вважати, що воно залежне і схиляється у бік того, щоб "поховати" справу", - сказав Потураєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що депутати фракції "Слуга народу" стежать за новинами у цій справі і чекають на закінчення розслідування.

Як повідомлялося, 29 березня народний депутат Гео Лерос оприлюднив на своїй сторінці у Facebook кілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади. Згідно з таймінгом, записи були зроблені в серпні-жовтні 2019 року.

Лерос направив звернення директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику з проханням перевірити та дати оцінку інформації, яка міститься на цих відеозаписах.

Андрій Єрмак заявив, що 29 березня подасть заяви до Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань у зв'язку з поширеними депутатом Леросом відеозаписами.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура після звернення Лероса відкрила кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційних злочинів під час призначення осіб до органів державної влади, а ДБР відкрило кримінальне провадження за заявою Єрмака у зв'язку з поширенням матеріалів про нібито продаж державних посад.


Повний текст інтерв'ю буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА