14:10 01.05.2020

Постачання захисних костюмів для медиків, закуплених МОЗ, затримується - депутат фракції "Голос"

2 хв читати
Постачання захисних костюмів для медиків, закуплених МОЗ, затримується - депутат фракції "Голос"

Постачання захисних костюмів для медиків, закуплених Міністерством охорони здоров'я, затримується більше ніж на десять днів, заявляє член парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Олександра Устінова (фракція "Голос").

"Договір було укладено 17 квітня вночі, й костюми мали поставити до 1 травня. Сьогодні 1 травня - костюмів немає і їх не буде. Компанія-дистриб'ютор "Меддів" (Meddiv) ... написала листа на Міністерство охорони здоров'я і повідомила, що не може своєчасно поставити костюми, посилаючись на форс-мажорні обставини в Китаї", - сказала Устінова в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

За словами Устінової, компанія-дистриб'ютор "Меддів" говорить про десятиденну затримку в постачанні захисних костюмів, однак з листа компанії-виробника випливає, що, найімовірніше, період затримки буде "набагато більший, ніж десять днів, тому що в Китаї з 1 по 5 травня - свята".

Народний депутат нагадала, що Міністерство охорони здоров'я закупило для медиків 70 тисяч захисних костюмів китайського виробництва на 35 млн грн.

"Міністерство охорони здоров'я закупило костюми вдвічі дорожче, ніж їх купує будь-хто в Україні, починаючи від волонтерів та закінчуючи державним підприємством "Медичні закупівлі", яке готове було купувати костюми в українського виробника вдвічі дешевше", - зазначила Устінова.

За її словами, вартість одного захисного костюма МОЗ коштувало 488 грн, аналогічний костюм українського виробництва волонтери можуть купити за 215 грн, а державне підприємство - за 245 грн.

Депутат зазначила, що щодня в Україні понад 60 медиків інфікуються COVID-19.

"На кого працюють керівники МОЗ? ... Коли я бачу, що щодня 68 медиків, громадян України, інфікуються COVID-19, тому що в них немає захисту, мені здається, що ці люди працюють не на Україну...", - зазначила Устінова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА