12:51 04.05.2020

Чотири партії пройшли б до ВР, якби вибори відбулися наприкінці квітня - опитування КМІС

2 хв читати
Чотири партії пройшли б до ВР, якби вибори відбулися наприкінці квітня - опитування КМІС

Якби вибори до Верховної Ради відбулися наприкінці квітня, то 5-відсотковий бар'єр подолали б чотири політичні партії, водночас чверть виборців ще не визначилася зі своїм вибором, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) із 17 до 25 квітня.

Зокрема, 18,5% респондентів проголосували б за партію "Слуга народу", 9% - за партію "Опозиційна платформа - За життя", 8,7% - за партію "Європейська солідарність", 6,8% - за партію "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

Ще 2,1% опитаних заявили, що проголосували б за Партію Шарія, 2% - за партію "Голос", 1,9% - за партію "Сила і честь", 1,5% - за Радикальну партію Олега Ляшка, 1,4% - за партію "Громадянська позиція", 1,2% - за партію "Свобода", 1% - за партію "Опозиційний блок". За решту партій - усього 2,8%.

При цьому 4,8% заявили, що викреслили б усі партії, зіпсували б бюлетень.

24,5% опитаних заявили, що ще не визначилися, за кого голосувати.

10,9% - сказали, що не голосуватимуть на виборах.

3% - відмовилися відповідати на запитання.

Водночас, зазначають соціологи, якщо розрахувати відсотки стосовно тих, хто визначився, а саме ці показники найближчі до можливих результатів виборів, якби вони відбулися наприкінці квітня, то виходять такі результати: 32,6% проголосували б за партію "Слуга народу", 15,8% - за партію "ОПЗЖ", 15,2% - за партію "Європейська солідарність", 12% - за партію "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

Ще 3,6% респондентів віддали б свої голоси за Партію Шарія, 3,5% - за партію "Голос", 3,4% - за партію "Сила і честь", 2,7% - за Радикальну партію Олега Ляшка, 2,5% - за партію "Громадянська позиція", 2% - за партію "Свобода", 1,7% - за партію "Опозиційний блок".

За інші партії - усього 5%.

КМІС провів опитування методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assistedtelephoneinterviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів із 17 до 25 квітня. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включено території, які тимчасово не контролює влада України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 4024 інтерв'ю.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 1,7% для показників, близьких до 50%, 1,5% - для показників, близьких до 25%, 1% - для показників, близьких до 10%, 0,8% - для показників, близьких до 5%, 0,4% - для показників, близьких до 1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА