14:50 04.05.2020

За Зеленського на президентських виборах готові проголосувати 27,7% українців, за Порошенка 9,7%, за Бойка 8% - соцопитування КМІС

2 хв читати
За Зеленського на президентських виборах готові проголосувати 27,7% українців, за Порошенка 9,7%, за Бойка 8% - соцопитування КМІС

Нинішнього главу держави Володимира Зеленського на президентських виборах, якби вони відбулись у квітні поточного року, готові були б підтримати 27,7% українців, свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного з 17 по 25 квітня.

Згідно з даними соцопитування, якби вибори президента України відбувалися наприкінці квітня, то 27,7% українців проголосували б за Володимира Зеленського, 9,7% - за лідера партії "Європейська солідарність", п'ятого президента Петра Порошенка, 8% - за лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка, 6,3% - за лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко.

Водночас за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка проголосували б 4,1% опитаних, за лідера партії "Громадянська позиція Анатолія Гриценка" - 2,8%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 2,3%, за лідера партії "Голос" Святослава Вакарчука - 1,2%, за лідера партії "Опозиційний блок" Олександра Вілкула віддали б голоси 0,5% українців, а за решту кандидатів - лише 2,4%.

Зазначається, що 3,6% українців викреслили б усі партії, зіпсували б бюлетень, 20,1% - не визначилися, за кого голосувати, 2,7% - відмовилися відповідати на запитання, 8,5% - сказали, що не голосуватимуть на виборах.

При цьому, якщо розрахувати відсотки щодо тих, хто визначився з кандидатом (власне, саме ці показники найближчі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися наприкінці квітня), то за Зеленського проголосували б 42,6% опитаних, Порошенка - 14,9%, Бойка - 12,2%, Тимошенко - 9,7%, Смешка - 6,4%, Гриценка - 4,3%, Ляшка - 3,5%, Вакарчука - 1,8%, Вілкула - 0,8%, інших кандидатів – лише 3,7%.

Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів з 17 по 25 квітня. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не входять території, тимчасово не контрольовані владою України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 4024 інтерв'ю.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 1,7% для показників, близьких до 50%, 1,5% - для показників, близьких до 25%, 1% - для показників, близьких до 10%, 0,8% - для показників, близьких до 5%, 0,4% - для показників, близьких до 1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА