15:20 04.05.2020

ВР може розглянути необхідний для угоди з МВФ законопроект про банки з обговоренням однієї поправки - перший заступник голови профільного комітету

2 хв читати
ВР може розглянути необхідний для угоди з МВФ законопроект про банки з обговоренням однієї поправки - перший заступник голови профільного комітету

Верховна Рада може розглянути законопроект про банки №2571-д, необхідний для укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом (МВФ), із обговоренням однієї поправки, у фінальній таблиці до проекту закону до другого читання буде майже 220 поправок, повідомив народний депутат і перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк (фракція "Голос").

"До зали Верховної Ради, найімовірніше, цієї п’ятниці, 8 травня, винесуть законопроект, в якому буде запропоновано врахувати 221 поправку, можливо, трохи більше - це вже технічна робота. І одна - відхилена. У автора цієї поправки (позафракційної Вікторії Гриб - ІФ) буде можливість додатково її обговорити та поставити на голосування", - сказав він в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

Після цього народні депутати зможуть проголосувати законопроект із рекомендованими поправками в другому читанні, пояснив Железняк.

В. Гриб - єдиний автор відхилених поправок, хто вчасно подав свою пропозицію та наполягає на її обговоренні під куполом парламенту, зазначив парламентарій. Це єдина її поправка до цього законопроекту.

"Звісно, інші нардепи можуть наполягати, щоб поставити на підтвердження вже враховані правки, але це малоймовірно. Тому розгляд цього документа може зайняти буквально 10 хвилин. Якщо будуть наполягати - до декількох годин", - додав він.

За словами Железняка, лише один народний депутат із авторів 16,586 тис. поправок до законопроекту про банки наполягає на своїх пропозиціях. В результаті у порівняльній таблиці до другого читання буде приблизно 230 поправок.

Він нагадав, що ВР минулого четверга схвалила особливу процедуру розгляду щодо другого читання законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (№2571-д).

За словами депутата, згідно з особливою процедурою, кожна фракція, позафракційний депутат мали можливість подати правки, на яких вони наполягають, протягом двох календарних днів після голосування за особливу процедуру.

"Отже, фінальна таблиця вийде у 72 рази меншою за оригінал", - підсумував Железняк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА