15:40 04.05.2020

За Зеленського на виборах президента готові голосувати 40% опитаних українців, за Порошенка - 13% - опитування Центру Разумкова

2 хв читати
За Зеленського на виборах президента готові голосувати 40% опитаних українців, за Порошенка - 13% - опитування Центру Разумкова

Якби найближчим часом в Україні відбувалися президентські вибори, найбільше голосів отримав би чинний президент країни Володимир Зеленський, свідчать дані опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 24 до 29 квітня 2020 року.

Згідно з результатами дослідження, якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський (45% серед тих, хто візьме участь у виборах і визначився за кого голосувати). 13% із них мають намір голосувати за лідера партії "Європейська солідарність", п'ятого президента Петра Порошенка, 11% - за лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка.

Крім того, за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка проголосували б 6% українців, 5% - за лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко, 3,5% - за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, 2% - за лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 24 до 29 квітня методом телефонного інтерв'ю на основі випадкової вибірки номерів мобільних і стаціонарних телефонів. Було опитано 2056 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму і окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% із імовірністю 0,95.

Дослідження проведено в рамках проекту Центру Разумкова, який здійснюється за підтримки представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА