15:59 04.05.2020

Майже 60% українців довіряють Зеленському - опитування

2 хв читати
Майже 60% українців довіряють Зеленському - опитування

Рівень довіри до президента України Володимира Зеленського серед опитаного населення країни становить 59%, свідчать дані опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 24 по 29 квітня 2020 року.

Згідно з результатами дослідження, довіру до президента України висловили 59% респондентів, не довіряють йому 35% опитаних; Верховній Раді довіряють 28% респондентів, тоді як недовіру їй висловили 66% опитаних. Також недовіра переважає у ставленні до уряду України (відповідно 32% і 57%), Національного банку (відповідно 34% і 50%), Національної поліції (відповідно 36% і 56%), Міністерства охорони здоров'я (відповідно 29% і 63%) .

Водночас, оцінюючи рівень довіри до політиків, серед тих із них, чиї прізвища були представлені в опитувальнику, лише до Зеленського довіра висловлюється частіше, ніж недовіра (йому довіряють 57% опитаних, не довіряють - 37%). Щодо інших політиків, недовіру їм висловлюють частіше, ніж довіру. Так, голові Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряють 34%, не довіряють 37%, лідеру партії "Голос" Святославу Вакарчуку - відповідно 20% і 64%, лідеру партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрію Бойку - відповідно 19% і 66%, лідеру Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко - відповідно 18,5% і 74%, лідеру партії "Європейська солідарність", п'ятому президенту Петру Порошенку - відповідно 18% і 77%.

Так, міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову довіряють 16% українців і 69% не довіряють, прем'єр-міністру Денису Шмигалью - відповідно 13% і 38%, керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку - відповідно 9% та 41,5%.

При цьому 29% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються в правильному напрямі, 49% - що події розвиваються в неправильному напрямі. Також 29% опитаних дотримуються думки, що Україна здатна подолати наявні проблеми та труднощі протягом найближчих кількох років. Частка тих, хто вважає, що країна здатна подолати в більш віддаленій перспективі, становить 50%, що не здатна подолати - 14,5%.

Дослідження проводила соціологічна служба Центру Разумкова з 24 по 29 квітня методом телефонного інтерв'ю на основі випадкової вибірки номерів мобільних і стаціонарних телефонів. Було опитано 2056 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Дослідження проведено в рамках проекту Центру Разумкова, який здійснюється за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

Саме такі гарантії безпеки потрібні Україні - Порошенко про дії союзників Ізраїлю

ЄС підтвердив прихильність деескалації на Близькому Сході

Порошенко передав FPV-дрони "Пегас" та ремонтну майстерню бійцям штурмового батальйону "Да Вінчі"

Порошенко везе на східний фронт чергові 2 тисячі дронів

Зеленський: Червень - це час, коли буде правильно фактично розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА