14:37 05.05.2020

Експертна ініціатива "25 жовтня" оцінюватиме підготовку й проведення місцевих виборів в Україні

2 хв читати
Експертна ініціатива "25 жовтня" оцінюватиме підготовку й проведення місцевих виборів в Україні

Неформальне об'єднання експертної ініціативи "25 жовтня" має намір давати оцінку підготовці та перебігу місцевих виборів в Україні, щоб виборці краще розбиралися в політичних процесах і більш усвідомлено робили свій вибір, заявляють члени ініціативи.

"Ми представляємо ініціативу "25 жовтня", ключова ідея якої об'єднати експертів, що мають великий практичний і теоретичний досвід у місцевих виборах, політичні події. Ми вважаємо, що наш обов'язок в умовах інформаційної блокади і певних маніпуляцій, що йдуть від центральних ЗМІ, публічно оцінювати перебіг місцевих виборів, розповідати громадянам, які відбуваються перипетії... Показуватимемо явні й приховані конфлікти і даватимемо той політичний ландшафт, який існує на центральному та місцевому рівнях", - розповів політичний експерт Центру "Ейдос" Віктор Таран, презентуючи експертну ініціативу на онлайн-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, експерти, які підтримали ініціативу, мають різні політичні погляди, можливо, сповідують різні ідеології, "але кожен із нас дорожить своїм ім'ям", що дасть змогу "видавати спільну експертну позицію".

За словами політтехнолога, заступника директора Агентства моделювання ситуацій Олексія Голобуцького, у всьому світі правильно вибудувані комунікації працюють на громадян. "Коли громадяни розуміють владу, влада розуміє громадян, вони співпрацюють і виконують свої функції. Наша головна мета створити нормальні правильні комунікації", - зазначив він.

Як розповів політолог, директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк до "Ініціативи "25 жовтня" увійшли експерти з обласних центрів, міст-"мільйонників", різних регіонів.

"Ініціатива" - це скоріше про принципи, ніж про політичні уподобання. Відбуваються речі, про які треба говорити чесно й відкрито, і, можливо, навіть голосно, про що немає можливості говорити мерам і місцевим керівникам. Наприклад, про партизацію місцевих виборів, коли за великим рахунком місцеві еліти заганяють у чотири політичних бренди, не даючи можливості їхньому електорату зробити свій вибір", - сказав Давидюк.

Згідно з чинним законодавством, місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА