22:11 05.05.2020

Україна і Ліхтенштейн домовилися тісніше співпрацювати в економічній і банківській сферах

1 хв читати
Україна і Ліхтенштейн домовилися тісніше співпрацювати в економічній і банківській сферах

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час телефонної розмови з міністром закордонних справ, юстиції і культури Ліхтенштейну Кетрін Еггенбергер домовилися посилити двостороннє співробітництво в економічній і банківській сферах, повідомляє українське Міністерство закордонних справ.

"Співрозмовники висловилися за поглиблення двостороннього співробітництва в економічній та банківській сферах. Дмитро Кулеба звернув увагу колеги на проекти Міністерства цифрової трансформації України, зазначивши, що обмін досвідом наших держав у сфері діджиталізації міг би бути взаємовигідним, враховуючи прагнення Князівства стати Кремнієвою долиною Альп", - йдеться в повідомленні на сайті МЗС України у вівторок.

Еггенбергер запевнила у незмінності підтримки князівством територіальної цілісності і суверенітету України та підкреслила тверду позицію Ліхтенштейну зі збереження міжнародних санкцій проти РФ.

У свою чергу Кулеба високо оцінив допомогу, яку надає Ліхтенштейн у рамках гуманітарних програм і проектів розвитку Червоного Хреста в Україні. Ці проекти координуються принцесою Софією Ліхтенштейнською, яка також є президентом Ліхтенштейнського Червоного Хреста.

Міністри також обговорили ініціативу випуску спільної поштової марки, присвяченої 140-річчю від дня народження Івана Мясоєдова, відомого українського художника, під чиїм авторством були створені перші поштові марки князівства Ліхтенштейн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА