07:37 06.05.2020

Лідери ЄС мають намір підтвердити європейську перспективу західно-балканських країн під час відеосаміту

2 хв читати
Лідери ЄС мають намір підтвердити європейську перспективу західно-балканських країн під час відеосаміту

Глави держав і урядів країн Євросоюзу і керівники Албанії, Боснії і Герцеговини, Косово, Північної Македонії, Сербії та Чорногорії проведуть у середу саміт ЄС-Західні Балкани у формі відеоконференції.

Головувати на цій нараді буде глава Європейської ради Шарль Мішель. У саміті візьмуть участь голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, голова Європарламенту Давид Сассолі, високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель, представники Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку, Ради регіонального співробітництва.

"Саміт підтвердить європейську перспективу країн Західних Балкан, а також постійну прихильність регіону політичним, економічним і соціальним перетворенням", - йдеться в матеріалах до наради на вищому рівні, поширених в Брюсселі.

У них, крім того, зазначається, що "у зв'язку з поточною ситуацією на саміті також будуть обговорюватися питання підтримки та співпраці між ЄС та Західними Балканами в боротьбі з коронавірусом і його соціально-економічними наслідками".

У минулий вівторок Комітет постійних представників країн ЄС узгодив виділення макрофінансової допомоги п'яти державам Західних Балкан для їх підтримки в зв'язку з економічними наслідками пандемії COVID-19. У вигляді "позик на дуже вигідних умовах" Албанія отримає 180 млн євро, Боснія і Герцеговина - 250 млн євро, Косово - 100 млн євро, Чорногорія - 60 млн євро, Північна Македонія - 160 млн євро.

Очікується, що лідери Європейського союзу ухвалять декларацію. Партнерам на Західних Балканах було запропоновано приєднатися до цієї декларації, повідомляють в Брюсселі.

До пандемії COVID-19 організація цього саміту планувалася в столиці Хорватії – Загребі, яка головує в Раді ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА