15:22 06.05.2020

У "Голосі" підготували пакет законопроектів про підтримку ветеранів, сімей загиблих та постраждалих під час подій Революції гідності - Василенко

2 хв читати
У "Голосі" підготували пакет законопроектів про підтримку ветеранів, сімей загиблих та постраждалих під час подій Революції гідності - Василенко

У партії "Голос" підготували пакет законопроектів про підтримку ветеранів, сімей загиблих та постраждалих під час подій Революції гідності, повідомила народний депутат однойменної фракції Леся Василенко.

"Війна і події Майдану змінили не тільки життя країни, але і вклали новий зміст у слово "ветеран".... З'явилися і нові сучасні потреби у наших захисників, які повернулися з війни і яким необхідні соціальна адаптація, психологічна та медична підтримка, нові пільги, чітке визначення їх статусу. Все це враховує наш пакет законопроектів", - розповіла Василенко у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За словами народного депутата, над підготовкою законопроектів спільно працювали ветерани, члени сімей загиблих воїнів, які постраждали на Майдані та "Юридична сотня" (група юристів-волонтерів - ІФ).

"Ми хочемо осучаснити поняття "ветеран", надати офіційний статус членам сімей, які втратили близьких на війні на сході України, і тим, хто постраждав під час Революції гідності", - зазначила Василенко.

Народний депутат повідомила, що законопроекти дають чітке визначення статусів ветеранів, сімей загиблих воїнів і постраждалих під час подій Революції гідності. Вони передбачають збереження пільг для ветеранів та надання додаткової підтримки, згідно із реальними потребами, такими як медичні послуги, кредити на житло, на відкриття власної справи, можливість отримати додаткову або вищу освіту.

Василенко наголосила, що законопроекти сприятимуть підвищенню рівня захисту сімей, які втратили близьких у російсько-українській війні.

"Підтримка ветеранів - це не про пільги. Це про національну безпеку", - зазначила Василенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА